From Shakespeare With Love zatvara Zadarsko kazališno ljeto

Za kraj 23. Zadarskog kazališnog ljeta, u četvrtak, 3. kolovoza (21.30 sati) u prekrasnom ambijentu palače Grisogono – Vovo, ne propustite pogledati predstavu HNK Zadar na staroengleskom jeziku ‘From Shakespeare With Love’ u adaptaciji i režiji Mie Zare.Kostimografiju potpisuje Marija Šarić Ban, a tijekom predstave poznata zadarska gitaristica Melita Ivković izvodi srednjovjekovne skladbe Johna Dowlanda. Igraju: Mia Zara, Nicholas Bright i Renato Pizek.

Predstava je premijerno izvedena na lanjskom Zadarskom kazališnom ljetu povodom 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea te je dobila izvrsne kritike od strane publike i medija, a s ovogodišnjom izvedbom još jednom se odaje čast slavnom piscu. Spajanjem pet njegovih najpoznatijih djela (Romeo i Julija, San Ivanjske noći, Otelo, Hamlet, Mnogo vike ni za što) stvorena je ljubavna priča.

‘From Shakespeare With Love’ donosi kolaž Shakespeareovih najljepših stihova o ljubavi recitiranih na izvornom jeziku kojim su i napisani, a protagonisti priče su ljubavnici koji se suočavaju sa svim aspektima ljubavi: od zaljubljenih početaka, preko sumnje o preljubu i želje za osvetom do tragičnog završetka. Mnogi će se pronaći u prekrasnim ljubavnim stihovima u jedinstvenom ambijentu renesansne palače Grisogono – Vovo, uz slušanje srednjovjekovnih skladbi Johna Dowlanda koje tijekom predstave izvodi Melita Ivković na gitari.

H. M. / Foto: Neno Marčev

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,