Gala koncert: Četiri tenora i prijatelji

Emotivni Gala koncert ‘Četiri tenora i prijatelji’ oduševio je posjetitelje rasprodanog zagrebačkog Lisinskog. Povodom obilježavanja 50. obljetnice Hrvatske lige protiv raka, nezaboravno glazbeno putovanje, otvorila su Četiri tenora pjesmom ‘Grande amore’.Na uzbudljivom koncertu predstavili su i svoj prvi zajednički single ‘Pričaj mi’, a najljepši glazbeni stihovi uz pratnju orkestra ostat će zapamćeni u prekrasnom sjećanju više od 1800 posjetitelja.

‘Posljednjih 50 godina Liga se bori protiv ove opake bolesti. Svojim djelovanjem udarila je temelje suvremenoj hrvatskoj onkologiji. Ovim koncertom šaljemo poruku solidarnosti i zajedništva koji su nam danas potrebniji no ikad. Vjerujem da je ovaj koncert u svima nama pobudio pozitivne emocije i ljekoviti učinak koji nam je svima potreban!’, izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka i dodao: ‘Nažalost zloćudnih je bolesti sve više, tako da će potreba za ovom humanitarnom udrugom koja osvješćuje građane o potrebi ranog otkrivanja zloćudnih bolesti itekako imati sve veće značenje!’

Tenorima Đaniju Stipaničevu, Marku Pecotiću, Marku Škugoru i Vladimiru Gariću pridružile su se gošće koncerta Nina Badrić, Radojka Šverko i Zorica Kondža, koja je nastupila u pratnji supruga Joška Banova, te Arijana Giglijani Phillip. Glazbeno putovanje različitim žanrovima trajalo je više od dva sata, a ovacije i nasmiješena lica oduševljene publike najljepši su poklon i dodatan vjetar u leđa za pedesetogodišnji naporan rad i trud Hrvatske lige protiv raka.

Gala koncertu prisustvovali su i visoki državni i gradski dužnosnici. Prihod od koncerta u cijelosti je namijenjen nadolazećim aktivnostima Hrvatske lige za borbu protiv raka, koja se već pet desetljeća svim sredstvima bori protiv jedne od najsmrtonosnijih bolesti današnjice.

T. D. / Foto: Filip Popović

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,