Galerija Modulor: Izložba Ljerke Njerš

U utorak, 11. listopada u 19 sati, galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu akademske slikarice i keramičarke Ljerke Njerš.

Ljerka Njerš ovom prigodom predstavlja nam svoj najnoviji opus računalnih slika (print na tekstilnoj podlozi), nastalih tijekom 2021. Tematski su radovi podijeljeni u nekoliko ciklusa; portreti, cvijeće, poneka maca. Izbornica radova te autorica teksta u katalogu je povjesničarka umjetnosti Branka Hlevnjak, koja već dulje vremena prati taj ciklus temeljen na slikarsko kolorističkom načinu uz korištenje suvremenih računalnih alata. Izložba se besplatno može pogledati do 4.11.2022.

“…U tom vrtlogu suvremenih oblika, boja i alata, Ljerkini fraktali nisu rastočeni u kaotične prostore, već začudno, ostvaruju se u novoj kolorističkoj i oblikovnoj harmoniji koja vibrira sa svjetlom naših dana. Ta koloristička bistrina koja je potekla iz osvijetljenih ekrana (smartfona i računala), zove umjetnicu na neprestano istraživanje, u potrazi za konceptom koji će izmiješanim, nadograđivanim tehnikama i tehnologijama, vlastitim i posuđenim oblicima i fotografskim zapisima postići novu umjetničku stvarnost, koja je po definiciji prirode i neprirode, zapravo čisti nadrealizam. A on, upravo takav kakav je stvorila Ljerka Njerš u svojim najnovijim radovima draži osjetila i hrani dušu.” (Iz teksta kataloga)

S.M.K. / Foto: promoPrema praznini: Izložba Knifera, Savića-Gecana i Petercola


Tagged: , , , , , , , ,