Gildo Bavčević: Izložba u galeriji Kranjčar

U zagrebačkoj galeriji Kranjčar, splitski multimedijalni umjetnik Gildo Bavčević, izlažio je svoje nove radove. Već duže vrijeme poznat je hrvatskoj likovnoj javnosti, jer se svojim socijalno angažiranim performansima i video radovima nalazi u istinskom fokusu likovnih, ali i društvenih zbivanja.
Gildo Bavčević-EU SleepingGildo Bavčević (1979.), autor je performansa, video performansa, video instalacija, kratkih filmova, dizajna zvuka. Uz četiri samostalne izložbe, aktivno sudjeluje i na brojnim grupnim izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu kao što su: Red Eu, Germany, Kunsthof Jena, Germany, Coexistance For A New Adriatic Koine, arTVision, Pino Pascali Foundation, 24. Soral Ose Art (Geneva), Mediterrane 16. Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (Ancona), Video Dumbo Festival eksperimentalnog filma (New York) te brojnim drugima.

Dobitnik je nagrade na 39. Splitskom Salonu za video performans ‘Plastični čovjek stroj’ i dobitnik prve nagrade na 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva za dokumentarni film ‘Mreža solidarnosti’ s kojim je magistrirao 2013. MA filma i medijske umjetnosti na UMAS-u, gdje je stekao zvanje asistenta. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split.

K. I. / Foto: Juraj Vuglač

Tagged: , , , , , , , ,