Glazbenici i građani pjevaju za Zagreb

Akcijom ‘Pjevajmo za Zagreb’ poznati glazbenici, kao i brojni građani, pjesmom i pozitivnom energijom donijet će dašak nade i najljepše stihove o Zagrebu u domove obitelji diljem Hrvatske.‘Glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu što postoji’, rekao je Platon. U doba velike borbe s koronavirusom i teške situacije u gradu Zagrebu, koji je pogođen potresom, glazba je potrebnija više no ikad. Upravo zato, hrvatski glazbenici, ali i obični građani odlučili su se ujediniti u akciji ‘Pjevajmo za Zagreb’ te otpjevati par stihova i posvetiti ih glavnom gradu i tako akciji dati svoj glazbeni doprinos.

Akcija, koju je pokrenula Hrvatska diskografska udruga (HDU) za cilj ima donijeti svima dobro znane stihove o Zagrebu, kao i vedriju atmosferu u domove građana, kako bi im pomogli da dane izolacije provedu u pjesmi i što boljem raspoloženju.

Kampanja kojoj se mogu pridružiti svi glazbenici, osobe iz javnog života i građani bit će plasirana na službenim facebook i instagram stranicama HDU-a. Kampanji su se do sada pridružili: Neda Ukraden, Šima Jovanovac, Mia Dimšić, Đani Stipaničev, Tomislav Bralić, Goran Karan, Saša Lozar, Antonija Šola, Kim Verson, grupa Chui, Bojan Jambrošić…

Svi koji se žele uključiti u ovu kampanju trebaju poslati svoje snimke na mail adresu [email protected] ili prilikom objave snimaka na vlastitim profilima koristiti hashtag akcije #PjevajmoZaZagreb i označiti profile HDU-a.

‘Kampanja je dio manifestacije Mjesec glazbe u Zagrebu, koja se ove godine neće održati na ulicama našeg glavnog grada, ali zato smo njen mali dio preselili u Vaše domove. Neka glazba nikad ne utihne i neka nam bude drag prijatelj dok odgovorno sjedimo u našim domovima kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže,’ poručuju iz HDU-a.

P. Z.


Tagged: , , , , , , , ,