Goran Bare i Majke: Nuspojave u Tvornici

Rock propovjednik Goran Bare i njegove Majke održali su veličanstveni koncert u rasprodanoj zagrebačkoj Tvornici kulture.

Ogromni redovi, set lista s neizostavnim pjesmama, koje su ostvarile golem utjecaj na hrvatsku, a i regionalnu rock glazbu i odlično prihvaćene nove pjesme, obilježili su večer koju će pamtiti više od 2300 duša koje je Goran Bare poveo na put k rock iskupljenju – album godine ‘Nuspojave’ doživio je najbolju moguću koncertnu promociju.

‘Vrijeme je da se krene’, ‘Ljubav krvari’, ‘Iz sve snage’, ‘Mršavi pas’, ‘Teške boje’, ‘Mene ne zanima’, ‘Skarabej go-go’, ‘A ti još plačeš’, ‘Osvijesti me’, ‘Budi ponosan’, ‘Ja sam budućnost’ – krik propovjednika odzvanjao je dupke ispunjenom Tvornicom. Baretov blues trajao je više od dva sata, a s nuspojavama ćemo se hrvati sve do velikog koncerta na Šalati iduće godine 1. lipnja kada će uslijediti još jedno rock iskupljenje.

Goran Bare & Majke institucija su koja je s albumom ‘Nuspojave’ dala novu dimenziju domaćem rock izričaju i koji je glazbena kritika s pravom proglasila rock albumom godine. Potvrda toga je već stigla je – Bare i njegove Majke u odličnoj su formi. Kruno Domaćinović, Davor Rodik, Berislav Blažević, Alen Tibljaš i Mario Rašić vrhunski su glazbenici, koji su Baretovoj poetici udahnuli novi život, pa je tako publika mogla čuti i kako zvuči ‘Put ka sreći’ u reggae aranžmanu. Od Bareta publika uvijek dobije više, a rasprodana Tvornica upravo je tome svjedočila.

C. R. / Foto:Goran Berović


Tagged: , , , , , , , , ,