Goran Bare: Život kao rijeka (video)

18. studenog obilježit ćemo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a uoči tog datuma kada će utihnuti cijela Hrvatska u spomen na najtužniji dan u našoj povijesti, otkrivena je naslovna pjesma filma koji govori o ratu u Vukovaru – ‘Šesti autobus’.

Pjesmu ‘Život kao rijeka’ izvodi legendarni Goran Bare koji je napisao i tekst, a zajedno s Antom Gelom skladao glazbu, dok je Gelo radio aranžman i produkciju. Pjesma je miksana i masterirana u Croatia Records Studiju kod Gorana Martinca. U videospotu možemo vidjeti i kadrove iz filma koji je režirao Eduard Galić, a premijerno je prikazan ovog ljeta na Pulskom filmskom festivalu.

‘Šesti autobus’ je film o mladoj ženi koja pokušava saznati gdje, kako i zašto je muškarac iz njezine prošlosti umro tijekom rata koji je zaprepastio Europu i svijet, rata u Vukovaru. Film je to o ljudima čija je sudbina i dalje nepoznata. Riječ je o potrazi za identitetom, potrazi za vjerom, povezivanju i otkupu. ‘Šesti autobus’ je potraga za istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva, pa čak i zastrašujuća. Na kraju, ‘Šesti autobus’ je film o buđenju i slobodi, film koji se temelji na izvorima prikupljanim više od 10 godina. Ova potresna drama o padu Vukovara svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu, kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina.

Glumačku ekipu filma predvode Marko Petrić i Zala Đurić. Snimanje filma odvilo se većinom u blizini Đakova, a set se ‘selio’ u Vukovar, Zagreb, Glinu i Beograd.

Foto: Croatia Records promo

Goran Bare & Majke: Noćas prelazim rijeku (video)


Tagged: , , , , , , , , ,