Gospon Fulir na gemištu u dvorištu

U sklopu zagrebačkoga turističkog projekta Dvorišta, u Basaričekovoj ulici 11 upriličeno je druženje u duhu čuvenog filma Kreše Golika ‘Tko pjeva zlo ne misli’.
Tko pjeva zlo ne misli-dvorištePosjetitelji su imali priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših gornjogradskih palača i ući u svijet zagrebačkih dvorišta, jer svako od njih ima svoju priču. Dvorišta karakteriziraju odlična atmosfera, vrhunska glazba, zabava, slasni zalogaji, žive svirke, nova poznanstva i hladni gemišti.

Malo tko ne pamti likove gospodina Fulira, malog Perice, Ane, Franje i Mine. Iako ova komedija već punih 45 godina ima kultni status, nešto su manje poznate lokacije na kojima je snimana. Upravo zato u projektu Dvorište u Zagrebu oživljena je jedna od najpopularnijih lokacija, gdje su se kod Žnidaršića uz čašu gemišta rješavali svi životni problemi.

‘Ja mislim da taj Fulir ne zna piti’ samo je jedan od izraza koji su nam se urezali u pamćenje i koji se vezuju za Franju Majetića, jednog od glavnih likova filma. čija je poznata uzrečica i ‘Ak’ si hoću popiti gemišt, to je moja privatna stvar’.

P. R.

Tagged: , , , , , ,