Gost u grlu: Filip Šovagović

Toliko smo malobrojni da ćemo se teško boriti protiv struje i veslajući u jednom smjeru, a kamoli baveći se podjelama, ustvrdio je Filip Šovagović u programu ‘Gost u grlu’ Davora Schunka u zagrebačkom kafiću Espresso u Gajevoj 7.davor-schunk-i-filip-sovagovicFilip Šovagović, glumac koji ne glumata – tako je Davor Schunk najavio svog gosta koji je s velikim je entuzijazmom pričao o svom autorskom radu, životnim izborima, nagradama i ministarstvima – ali ne i o ministrima, jer je voditelj inzistirao da se rasprava preusmjeri čim bi se spomenula imena. U intermezzu razgovora, za glazbeni dio programa pobrinuo se blues gitarist Robert Vnuk.

Voditelj klupskih razgovora ‘Gost u grlu’ Davor Schunk u najavama je obećao publici da će ‘u nepravedno zapostavljenoj atmosferi ugode imati prilike svakoga četvrtka uživati u umjetničko zabavnoj vrsnosti“. U prve dvije večeri ‘Gosta u grlu’ ispunio je očekivanja, jer precizno bira vrlo ugledna imena sa svih područja umjetničke scene. Serija ‘Gost u Grlu’ započela je proteklog četvrtka razgovorom sa Sinišom Reberskim o kaligrafiji, dok su u glazbenom dijelu nastupili Eduard Jimmy Matešić na gitari i jazz diva zagrebačkih klubova Ana Lovrenčić.

Schunk je osebujan, multitalentiran i hiperaktivan umjetnik koji dizajnira, crta stripove i slikovnice, organizira festivale stripova, a sa svojim zabavno-glazbenim kulturnim kronikama obećava zanimljivu i inspirativnu klupsku jesen.

Sandra Pocrnić Mlakar

Tagged: , , , , , , , , ,