Gradska kavana postala Johann Franck

Nova atrakcija zagrebačkog društvenog života, kavana Johann Franck, svečano je otvorena nastupom electro swing benda iz Torina, The Sweet Life Society.
Johann Franck-otvorenjeObnovljeni prostor bivše Gradske kavane svojim je jedinstvenim ambijentom, atmosferom i ponudom privukao mnoštvo posjetitelja. Uz predstavnike Francka, koji su s Tomom Ricovom i partnerima zaslužni za preuređenje bivše Gradske kavane u novi koncept Johann Franck, na otvorenju se pojavio i veliki broj poznatih osoba iz javnog života.

Johann Franck bit će domaćin ne samo koncerata, izložbi, promocija i projekcija filmova, nego i cabaret predstava po kojima su kavane u prošlosti bile najpoznatije. Za istinske ljubitelje kave stiže niz novosti. Bogati i raznovrsni svijet kava Franck će predstaviti kroz ponudu rijetkih ‘single-origin, speciality’ kava iz različitih zemalja uzgoja koje će biti moguće kušati isključivo tu. Kavana će biti posebna i po tome što će gosti moći uživati i u mljevenoj Franck 100% Arabica kavi koja će se tijekom svibnja posluživati pripremljena kao kod kuće i to na više različitih načina pripreme – na klasičan način u džezvi, french pressu, kafetijeri i filter aparatu.

Uz kavanu kao središnji sadržaj, u Johannu Francku nalazi se i slastičarnica, dok se na zadnjem katu smjestio Šnicl, bistro s kuhinjom otvorenog tipa i ponudom tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na novi način. Kuhinju vodi chef Mate Janković, a sastojci za jela u kojima će posjetitelji moći uživati dolaze s poljoprivrednih gospodarstava Zagrebačke županije i u pravilu su organskog podrijetla.

J. F. / Foto: Borna Filić (Pixsell)

Tagged: , , , , , , ,