Guinness i Kilkenny: Partnerstvo sa Zagrebačkom pivovarom

Diageo, vodeća svjetska kompanija vrhunskih pića, proizvođač Johnnie Walkera, Smirnoffa i Guinnessa, najavila je partnerstvo sa Zagrebačkom pivovarom, članicom Molson Coors Beverage Company, za distribuciju Diageovog pivskog portfelja u Hrvatskoj počevši od 1. siječnja 2022.Za Diageo, strateško partnerstvo s Molson Coorsom pomoći će brendovima Guinnessa i Kilkennyja da se još brže plasiraju na tržišta uz snažnu prisutnost distribucijskih kanala Zagrebačke pivovare u Hrvatskoj.’Drago nam je najaviti naše novo partnerstvo s Molson Coorsom u istočnoj Europi. Nastavit ćemo razvijati našu tržišnu strategiju i vjerujemo kako će nam ova suradnja pomoći da značajno povećamo dostupnost naših pivskih brendova. Radujemo se prilikama i rastu koje možemo postići zajedno s Molson Coorsom u Hrvatskoj s našim brendovima i budućim inovacijama’, rekao je Michael Holm, izvršni direktor Diageo za istočnu Europu.

‘Želimo proširiti naš portfelj koji nam omogućuje da nudimo premium brendove našim kupcima i pronađemo partnere s istim vrijednostima kao Molson Coors, a koje su ukorijenjene u kvaliteti, izradi i baštini. Uzbuđeni smo i ponosni što distribuiramo ove dvije globalne ikone brenda Diagea u Hrvatskoj. Nastavit ćemo ulagati u proizvode koji su i više nego premium te koristiti našu distribucijsku mrežu kako bismo Guinness i Kilkenny, koji savršeno nadopunjuju naš sjajan portfelj, približili ljubiteljima piva diljem zemlje’, rekao je Sergey Yeskov, izvršni direktor Molson Coors Beverage Company za središnju i istočnu Europu.

Guinness je tamni irski stout nastao u pivovari Arthura Guinnessa na St. James’s Gateu, u Dublinu 1759. godine. Jedan je od najuspješnijih svjetskih alkoholnih brendova, koji se proizvodi u gotovo 50 zemalja, a dostupan je u više od 120 zemalja. Kilkenny je irsko ale pivo proizvođača Guinnessa, koji potječe iz Kilkennyja u Irskoj. Iako je Irska prvotno bila primarno tržište za Kilkenny, ovo pivo je vrlo brzo osvojilo svijet.

M. M. / Foto: 404 Agency


Tagged: , , , , , , , ,