Hiljadarka: Nova filmska komedija

Nenad Đurić, redatelj izrazito uspješne komedije ‘Nebo iznad krajolika’, ove će se jeseni predstaviti sa svojim novim hitom. Riječ je o filmu ‘Hiljadarka’ koji je rađen u bosanskohercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj koprodukciji.

Film je u cijelosti snimljen u općini Banovići u Bosni i Hercegovini, a radi se o izrazito ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bh. pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina.

Mladić Atif Kurtović (Branislav Trifunović) prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. ‘hiljadarku’). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf (Željko Pervan) uslikati za povijest. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno ‘Hiljadarka’ (Aida Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Nikola Kojo) najavi svoj osobni posjet Atifovu rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života.

Komedija ‘Hiljadarka’ između ostalog posebna je i po tome što je uspjela okupiti najimpresivniju glumačku postavu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina. Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović (‘Jesen stiže Dunjo moja’, ‘Spomenik Majklu Džeksonu’), Aida Bukva (‘Magacin Kabare Show’), Moamer Kasumović (TV-serija ‘Lud, zbunjen, normalan’), Milutin Mima Karadžić (‘Montevideo’), Željko Pervan (‘Večernja škola’), Nikola Kojo (‘Mi nismo anđeli’, ‘Parada’), Slaven Knezović (‘Ljudožder vegetarijanac’, ‘Broj 55’) i mnogi drugi. Direktor fotografije je Dušan Joksimović čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su ‘Lepa sela lepo gore’, ‘Rane’, ‘Munje’, ‘Mi nismo anđeli’ i ‘Parada’. Uz već navedenu jaku glumačku postavu, izrazito kvalitetnu produkciju, sigurnu redateljsku ruku i scenarij koji obiluje velikom količinom humora karakterističnim za naše prostore nesumnjivo je da komedija ‘Hiljadarka’ već sada spada u jedne od najiščekivanijih filmova ove godine. Hit-komedija ‘Hiljadarka’ u domaća kina stiže sredinom rujna.

S. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,