Hiljade pahulja bijelih u čast Kemala Montena

Veličanstvenom glazbenom večeri prepunoj emocija i uspomena u zagrebačkoj dvorani Lisinski obilježena je druga obljetnica smrti jednog od najvećih glazbenika u regiji, Kemala Montena.

Koncertni spektakl ‘Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih’ ispunio je srca posjetitelja i oživio sjećanje na sarajevskog kantautora čije su pjesme izvodili brojni domaći i regionalni glazbenici. Ulogu domaćina večeri preuzeli su Kemalovi prijatelji Paula Jusić i Ivica Propadalo.

Koncert je otvorio duet Tereze Kesovije i Amira Kazića Lea koji su otpjevali pjesmu ‘Sve dok bude bilo i nas dvoje’, a nastavio se Keminim najljepšim baladama u izvedbama Gabi Novak, Gorana Karana, Borisa Novkovića, Halida Bešlića, Hanke Paldum, Helene Blagne, Ibrice Jusića, The Frajli, Jasne Gospić, Matije Dedića, Nede Ukraden, Paule Jusić, Teške industrije i Dražena Žerića Žere. Najveće ovacije izazvao je zajednički nastup svih izvođača koji su otpjevali bezvremenski hit ‘Nije htjela’ kojim su zaokružili i zatvorili prekrasnu večer.

Za vrijeme koncerta na velikom ekranu u pozadini prikazivani su Kemalovi spotovi i video isječci s brojnih koncerata koje je održao tijekom karijere, dok je na pozornici stajala njegova gitara i crvena jakna.

Organizator koncerta je Udruga Kemal Monteno, uloga glazbenog producenta pripala je Nikši Bratošu čiji je orkestar pratio izvođače na pozornici, dok je za dojmljivu scenografiju i ove godine bio zaslužan Ivica Propadalo.

A. K.


Koncertom obilježena godišnjica smrti Kemala Montena

Kemal Monteno

In memoriam: Kemal Monteno (1948.-2015.)
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,