HNK: Dan otvorenog trga uz operu i dramu

Ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu održan je Dana otvorenog trga na kojem su sudjelovali ansambli Opere i Drame.Program je počeo izvedbom dijelova iz opere ‘Nikola Šubić Zrinjski’ u kojem su sudjelovali solisti Opere zagrebačkog HNK, a nakon toga je započeo program Drame pod naslovom ‘Pianopsion’.

To označava svetkovine, igre i misterije gdje su se na javnim mjestima, s posebnom naznakom na kazalište, izgovarale riječi, stihovi, pjesme. Ovom izvedbom odalo se posvetu mjesecu listopadu (grčki: pianopsionu) u kojem završavaju tradicionalne Ljetne večeri HNK u Zagrebu. Bio je to vrhunac Dana otvorenog trga kada je kroz ritam, pjesmu, izgovorenu riječ i stihove, glumački ansambl HNK u Zagrebu izveo autorske pjesme Nikše Kušelja u aranžmanu Pere Ištvančića i Nikše Kušelja, uz pratnju Frana Krste Šercara na perkusijama, udaraljkama i bubnjevima te Ivana Colarića na klaviru i gitari.

Sudjelovali su: Dragan Despot, Siniša Popović, Slavko Juraga, Mirta Zečević, Alma Prica, Barbara Vicković, Ksenija Marinković, Ivan Colarić, Marin Klišmanić, Tin Rožman i Nikša Kušelj.

H. K. / Foto: Mara BratošTagged: , , , , , , , ,