Darujemo ulaznice: Luđakinja iz Chaillota u HNK-u

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu ‘Luđakinja iz Chaillota’ Jeana Giraudouxa u režiji Krešimira Dolenčića, koja će biti izvedena u petak 14. veljače u 19.30 sati.
Luđakinja iz ChaillotaU subjektu navedite: FDAR4
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 13. veljače do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 14. veljače u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Poetska satira na rubu fantastike Jeana Giraudouxa prvi put je izvedena 1945., godinu dana nakon autorove smrti. On već tada vidi svijet koji posrće i tone u kapitalizmu, vidi blago i pohlepu, najavljuje vrijeme robova i dugova. Teorija zavjere krupnog kapitala stvarnost je modernog svijeta, a zaustavlja se samo nadahnutim pojedincima ili, kako kaže Giraudoux, razboritost jedne žene dovoljna je da polomi zube ludilu cijelog svijeta.

Pretpostavimo da se ispod jedne pariške četvrti nalazi bogato nalazište nafte. Na toj pretpostavci zavjerenici iz redova velikih korporacija, lovaca na blago i kojekakvih profitera planiraju tajnu akciju. Rušenju, pljački i zavjeri suprotstavlja se jedna žena, susjedstvu omiljena Aurelie, poznatija kao Luđakinja iz Chaillota…

Drama se izvodi u prijevodu Davora Šošića. Dramaturginja je Ana Tonković Dolenčić, kostimografkinja Doris Kristić, scenograf Miljenko Sekulić, a skladatelj Matija Dedić. U predstavi glume: Lana Barić (Aurelie, luđakinja iz Chaillota), Ivana Boban (Constance, luđakinja iz Passyja), Ana Begić (Josephine, luđakinja iz Concordea), Barbara Vicković (Gabrielle, luđakinja iz Saint Sulpicea), Iva Mihalić (Irma), Siniša Popović (Predsjednik), Žarko Potočnjak (Barun), Zijad Gračić (Posrednik), Leon Lučev (Istraživač), Goran Grgić (Krpar) i drugi.

HNK

Tagged: , , , , , , , , , ,