HNK s opernim arijama u vašem kvartu

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu svojim sugrađanima daruje mini operne spektakle na otvorenom u izvedbi solista Opere.Od ponedjeljka 4. svibnja, HNK će obilaziti kvartove te omogućiti građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivnijih opernih arija. ‘Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta’, poručuju iz HNK.

Do ponovnog otvaranja svojih vrata, HNK želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima te im pružiti priliku da osjetite dah atmosfere poput one u kazališnoj dvorani.

Projekt ‘HNK u vašem kvartu’ realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, koja će programe popratiti na svojim internetskim stranicama i društvenim mrežama.

Prvi koncert na otvorenom održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja (20 sati) u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu Građani će sa svojih balkona, prozora i terasa moći uživati u arijama iz poznatih opera poput ‘Don Giovannija’, ‘Seviljskog brijača’ i ‘Trubadura’ u izvedbi solistice Lane Kos i prvaka Ljubomira Puškarića.

Sve informacije o programu mogu se pronaći na www.hnk.hr kao i na društvenim mrežama HNK.

T. R.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,