Hoegaarden: Zlatna medalja na World Beer Cupu

Pivo Hoegaarden, koje je u Hrvatskoj dostupno u portfelju Zagrebačke pivovare, osvojilo je zlatnu medalju na ovogodišnjem World Beer Cupu℠ – najprestižnijem svjetskom pivskom natjecanju na kojem se ocjenjuju piva iz cijelog svijeta i prepoznaju najznačajnije pivovare i njihova piva. Hoegaarden se natjecao među 77 pšeničnih piva i zasluženo osvojio titulu najboljeg u toj kategoriji.

Hoegaarden‘Iznimno smo počašćeni i zadovoljni osvojenom nagradom. Dio smo globalne zajednice pivara i veoma smo ponosni što je naša stoljetna tradicija kuhanja pšeničnog piva prepoznata na ovom prestižnom natjecanju’, rekla je Anne Ghanima, majstorica pivar i menadžerica pivovare Hoegaarden.

‘Pivo Hoegaarden po prirodi je drukčije od ostalih jer prolazi kroz složen proces proizvodnje u kojem se koriste poseban ječmeni slad, sirova pšenica i naš jedinstveni kvasac Hoegaarden, što na kraju rezultira prepoznatljivim mutnobijelim izgledom. Ključ za stvaranje autentičnog belgijskog pšeničnog piva je osvježavajući i začinjen okus s dodatkom narančine kore i korijandra. Prije mnogo godina kreativnost Hoegaardenovih majstora pivara stvorila je kultno pivo koje poznajemo i danas i ponosni smo što nastavljamo tu tradiciju’, dodala je Anne Ghanima.

Hoegaarden, originalno belgijsko pšenično pivo, poznato je u Belgiji i diljem svijeta, a njegov karakterističan okus trenutačno je dostupan u 70 zemalja. Proizvodnja piva uvijek je bila sastavni dio života u belgijskom selu Hoegaardenu. Sve je počelo još u 15. stoljeću, kada su redovnici naselili regiju Begarden i počeli proizvoditi belgijsko pšenično pivo, a potkraj 19. stoljeća selo se moglo pohvaliti s više od 35 pivovara.

Svečana dodjela nagrada World Beer Cup℠ održana je u Pennsylvaniji (SAD), a na tom najprestižnijem svjetskom natjecanju piva, popularno zvanom ‘Pivska olimpijada’, natjecalo se 1907 pivovara iz 55 država. To prvenstvo održava se svake dvije godine sa željom da se stvori veća svijest potrošača o različitim stilovima piva i profila okusa te istodobno promiče međunarodna pivska izvrsnost.

P. R.


 

Tagged: , , , , , , , ,