Hrvatski olimpijci trčali za oboljele od raka

Na atletskom stadionu Mladost u Zagrebu moglo se doznati što je, osim vrhunskih sportskih rezultata, zajedničko Sandri Perković, Goranu Čolaku, Slavenu Rimcu i Luki Bukiću. Naši olimpijci štafetnom su utrkom otvorili mjesec ružičaste vrpce i najavili zajedničku akciju Europe Donne i Solgara ‘Darujmo ružičasti život’.hrvatski-olimpijci-europa-donna-i-solgarUmjesto sa štafetom, sportaši su, simbolično, trčali sa Solgarovom bočicom Skin, Nails and Hair proizvoda, ukrašenom ružičastom vrpcom, koju su, kao i svake godine, šivale vrijedne radnice Udruge Kamensko. Upravo taj Solgarov proizvod prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske, u sklopu kampanje ‘Darujmo ružičasti život’, a Solgar će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Štafetnu utrku naši su sportaši otrčali kao pravi profesionalci, a na kraju Sandra Perković je Solgarovu bočicu uručila predsjednici Europe Donne Hrvatska, dr. Vesni Ramljak, koja je skrenula pozornost na činjenicu da je potrebno neprestano osvješćivati žene, ali i muškarce, o važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju.

‘Lani je od raka dojke preminulo 1038 žena i 16 muškaraca. Broj oboljelih možda ne raste, ali i ne pada i zato je iznimno važno neprestano ponavljati – prevencija spašava život. Akcijama poput ove, zajedno s našim partnerima, pokušavamo naglasiti koliko je važno brinuti se o zdravlju prije nego što se pojavi bolest. Naši sportaši su nam upravo demonstrirali kako trče profesionalci, ali i rekreativno trčanje je jednako dobro za zdravlje i preporučujem ga svima. Sretna sam što i ove godine Europa Donna u Hrvatskoj ima partnera u Solgaru koji će nam prodajom svog proizvoda Skin, Nails, and Hair pomoći u prikupljanju novca za kupnju neophodnog aparata za intraoperativno zračenje’, izjavila je dr. Vesna Ramljak.

Humanitarna kampanja Europe Donne Hrvatska započela je krajem veljače 2013. godine, a trajat će sve dok se ne prikupi novac dostatan za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

‘Kao i protekle dvije godine, nastavljamo partnerstvo s Europa Donnom kako bi se krajnji cilj što prije postigao. Statistike su i dalje poražavajuće, a jedini način da direktno utječemo na njih je kupnja aparata koji znatno skraćuje proces liječenja zračenjem i smanjuje dozu zračenja kojem su pacijenti podvrgnuti uobičajenim postupcima. Nadam se da će se građani i ove godine odazvati i da ćemo svi zajedno pomoći najviše što možemo’, izjavio je dr. Hrvoje Lisak, direktor marketinga i razvoja Salvusa, tvrtke koja u Hrvatskoj zastupa Solgar.

Štafetnom utrkom Europa Donna Hrvatska i Solgar ujedno su najavili i mjesec borbe protiv raka dojke te pozvali građane da im se pridruže u obilježavanju Dana ružičaste vrpce, u subotu, 1. listopada na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Đ. A.


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,