Hrvoje Ivančić: Predavanje o Afganistanu

U sklopu programa ‘Putnička klasa’ održat će se predavanje ‘Hrvoje Ivančić: Afganistan – otkrivanje puta pod talibanskom zastavom’ u četvrtak, 20. lipnja, u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1).

Da u ovom času morate napraviti popis zemalja u koje ne biste nikako ne biste išli, pri samom vrhu bi se, uz one u kojima traje rat, vjerojatno našao Afganistan. Nakon dolaska talibana na vlast uz ovu zemlju, koja je nekada bila tako visoko na listi želja backpackera, lijepe se negativni pridjevi. A upravo su takve zemlje najveći izazov za sljedećeg gosta. Hrvoje Ivančić upravo se vratio iz Afganistana i spreman je prenijeti svoje dojmove iz ove fascinantne zemlje na šestom po redu predavanju iz ciklusa ‘Putnička klasa’.

Hrvoje Ivančić je pisac, novinar i dokumentarist, jedan od najistaknutijih pripadnika putničke scene u našoj zemlji. Još od fakultetskih dana i studija povijesti intenzivno putuje Bliskim istokom, srednjom i istočnom Afrikom te jugoistočnom Azijom. Autor je novinskih reportaža socijalne, ratne, političke i kulturne tematike koje spajaju humanizam i avanturizam, promiču obrazovanje i potiču upoznavanje različitih kultura. Pisao je iz Ugande, Konga, Južnog Sudana, Indije, Pakistana, Sirije, Ukrajine, Hrvatske i Europe. Snimio je serijal ‘Put u Kathmandu’, dokumentarni film iz Ugande s temom fair trade sustava pod nazivom ‘Perlica po perlica’, dokumentarni film iz ratom opustošene Sirije ‘Sirija – zemlja na raskrižju’, dokumentarni film iz turbulentne regije na istoku D.R. Konga, ‘Sjeverni Kivu – zaboravljeno srce Afrike’. Autor je putopisa ‘Dunavski blues’, putopisnog romana ‘Samsara – put na Istok’, zbirke kratkih priča ‘Za’atar’ i putopisa iz Afrike ‘Iza Mjesečevih planina’.

Putničku klasu organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s izdavačkom kućom Libricon, a ulaz je za posjetitelje slobodan.

V.G. / Foto: Promo


Premijera dokumentarca: Sirija – zemlja na raskrižju

Hrvoje Ivančić gost tribine Borisa Veličana

Tagged: , , , , , , , , ,