Humanitarna akcija Kušaj, voli, daruj

Općina Sveti Juraj na Bregu, restoran Međimurski dvori, Etno Art Chef, Hrvatski kuharski savez, SKMER (Savez kuhara mediteranskih i europskih regija) i voditeljica projekta Željka Balja, s udrugom MURID – za ranu intervenciju u djetinjstvu, u sklopu mjeseca ljubavi organizira humanitarnu akciju ‘Kušaj, voli, daruj’.Održat će se u Lopatincu, u restoranu Međimurski dvori, 16. veljače s početkom u 15 sati, a u svrhu prikupljanja sredstava za podršku djeci u sklopu kojeg se utječe na razvoj opće motorike, koordinacije pokreta i ravnoteže.

Za humanitarnu akciju bit će pripremljeno 200 porcija rižota, čiji su glavni sastojci ljubav, zajedništvo, toplina, veselje, smijeh i radost.

Gosti humanitarne akcije moći će sudjelovati s donacijom od 30 kuna za vrhunski gastronomski užitak s uključenim jednim pićem po izboru (vino ili sok vinske kuće Hažić i Cmrečnjak), kako bi pružili potporu Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju MURID.

Za toplu dobrodošlicu pobrinut će se gostujući kuhari: Igor Kozmić, Kristian Kozmić, Ivica Devčić, Marija Kuzminski, Ljiljana Sedlanić, Renato Pofuk te Doris Vlah i Luka Dančilović, natjecatelji kulinarske TV emisije RTL-a ‘3,2,1 – kuhaj’. Za dobru atmosferu pobrinut će se voditeljica programa Aleksandra Ličanin i solo izvođač Igor Baksa.

U dječjem kutku, uz pomoć donatora, za male goste omogućit će malu chef radionicu, zeleni tepih i igraonicu, gdje će svi zajedno moći stjecati nove vještine i znanja.

***

Voditeljica humanitarne akcije ‘Kušaj, voli, daruj’ je Željka Balja, urednica bloga Autentika i studentica Fakulteta za turizam, Sveučilišta u Mariboru na drugoj godini magisterija turizma. Kroz studij svoja je stečena teorijska znanja uspješno povezivala s praksom kroz sudjelovanje u raznim turističkim događanjima, tako da je predstavljala proizvode poslovnih subjekata. Svojom socijalnom osviještenosti potaknula je građane u Brežicama u suradnji s Crvenim križem, na pomoć socijalno ugroženim obiteljima s djecom, te organizirala humanitarnu akciju na fakultetu pod nazivom – ‘Eno stvar pri sebi otpiši, mlademu obrazu nasmeh nariši’, koja je bila uspješno zaključena i medijski popraćena. Kako je i sama majka, željela je spojiti te dvije ljubavi – turizam i obitelj – te je pokrenula novu humanitarnu akciju ‘Kušaj, voli, daruj’ u suradnji s kuharima, organizatorima i brojnim donatorima.

F. M.

Tagged: , , , , , , , , , , ,