Humanitarna utakmica KK Samobora i veterana Barcelone

Samobor će 25. veljače doživjeti do sada neviđeni sportski spektakl! Veterani slavne Barcelone odigrat će humanitarnu utakmicu s košarkašima Samobora, održati školu košarke za mlade igrače, te posjetiti Samobor i Zagreb.Na parketu Sportske dvorane Samobor u subotu, 25. veljače doživjet ćemo uživo čaroliju košarkaških vještina legendarnih Barcinih igrača, za koju je zaslužan prijatelj samoborskog kluba Mario Kasun, bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji Barcelonin igrač, koji danas živi na relaciji Barcelona – Samobor.

Utakmica će se održati u Sportskoj dvorani Samobor s početkom u 17.30 sati. Ulaz je besplatan, a cilj utakmice je promovirati košarku, posebno među mladima. Ova lijepa utakmica ima i humanitarni značaj, jer će se prikupljati donacije za udrugu Nova Budućnost koja zbrinjava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Udruga Nova budućnost zbrinjava šezdesetak djece na šest lokacija, a tri njihove kuće nalaze se u Samoboru.

Na utakmicu su pozvani svi ljubitelji sporta i dobre košarke te prijatelji Košarkaškog kluba Samoborski risovi. U petak, 24. veljače goste će primiti i Krešo Beljak, gradonačelnik te će sudjelovati u programu Samoborskog Fašnika. U ponedjeljak, 27. veljače, igrači Barcelone obići će Zagreb i posjetiti Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića.

B. K.

Tagged: , , , , , , , ,