Darujemo knjigu: Hygge – Danski recept za sretan život

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Meika Wikinga ‘Hygge: Danski recept za sretan život’.

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 7. veljače

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 8. veljače

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Hygge’ – knjiga koja je opustila cijeli svijet, posjela nas u naslonjače i podsjetila na životnu udobnost. Prošlogodišnji najpoznatiji trend i definitivni hit je danski koncept udobnosti, knjiga koja je prodana u milijunskim nakladama i dalje drži svoj visoki rang na ljestvicama najprodavanijih i najčitanijih knjiga. Ako još niste čuli za Hygge, vrijeme je da se upoznat

Riječ ‘hygge’ definitivno je riječ godine, izgovara se hu-ge, etimološki riječ je iz norveškog jezika i znači blagostanje, udobnost, zadovoljstvo, uživanje u blagodatima života i bližnjih. Najbolja stvar od svega je što je ovaj način opuštanja i uživanja u životu odvojen od materijalnih vrijednosti i temelji se na duhovnim vrijednostima, pa je dostupan svima. Tko je više stručniji upoznati nas s hygge životnim stilom od Meika Wikinga, izvršnog predsjednika Happiness Research Instituta u Copenhagenu, odnosno, Centra za istraživanje kvalitete života. U ovoj prekrasnoj i inspirativnoj knjizi, Meik će vam pomoći da u svoj život uvedete hygge.

Zasigurno ste se upoznali s hygge osjećajem. To je bilo kad ste se sklupčali u naslonjaču s omiljenom knjigom u ruci ili kad ste ispijali čaj pred pucketavom vatrom na logorovanju. Ili, to je onaj trenutak kad umorno sunce utoni u plavetnilo neba i mora i pritom sve poboja neopisivim bojama.

Tehnologija i užurbanost života udaljile su nas od nas samih, naših domova i običnih zadataka, pretvarajući ih u poslove koji su nepotrebni, za koje nemamo vremena u prenatrpanom rasporedu. Hygge nas podsjeća kako je moguće s nekoliko promjena i sitnica ponovo osvježiti život i omogućava spokoj koji svakako zaslužujemo. Direktor Instituta za istraživanje sreće – Meik Wiking tvrdi da u uredskim prostorijama imaju zapaljene svijeće od ponedjeljka do petka. Iako ni u kojem slučaju nije utopija, pa ni oličenje idealnog društva, iako se suočava s problemima i izazovima kao i svaka druga zemlja, istinski vjeruje da Danska može biti uzor u pogledu poboljšanja kvalitete
života građana.

 


Mozaik knjiga: Hygge kutak i nagradna igra

Tagged: , , , , , , , , ,