Igor Mirković: Triler Slatka Simona

Novi dugometražni igrani film Igora Mirkovića ‘Slatka Simona’, triler smješten u svijet cyber-seksa za koji je Mirković napisao i scenarij, premijerno stiže u Art-kino u Rijeci, u srijedu, 7. veljače.

Rijeka će, osim redatelja, ugostiti glumce Tomu Medvešeka, Nikolinu Prkačin, Luku Kneza i Elizabeth Zacero te direktora fotografije Ivana Zadru.

Ovaj uzbudljivi triler gledatelje uvodi u priču koja se vrti oko seksa, laži i interneta, a smješten je u zavaravajući svijet cyber-seksa, propitujući mogućnost ljubavi i međuljudskih odnosa u virtualnim svemirima.

Glavni su junaci filma animatori na seks chatu u jednoj opskurnoj zagrebačkoj agenciji koji klijente zavode pod lažnim identitetom Slatke Simone. Negdje u Austriji živi tajanstveni Bobo, koji se upleo u Simoninu mrežu: piše joj danima i noćima, da bi na kraju poželio stvarnu vezu s njom. Simona potiče njegove želje, ali uvijek izbjegne susret. No, kad Bobo odluči da će ostaviti sve zbog Simone i planira novi život s njom, seks-chat operateri shvate da je sve otišlo predaleko, i da se poigravaju životom nepoznatog čovjeka. Ali, pokazat će se da ni Bobo baš nije govorio istinu.

U filmu, nastalom u produkciji Ivana Maloče (Interfilm), glavne uloge igraju Maja Jurić, Tina Keserović, Toma Medvešek i Jerko Marčić.

Ako ste ikada tipkali poruke s nepoznatom osobom, možda je ‘Slatka Simona’ film o vama. Jer nikako ne možete biti sigurni tko je taj ili ta s kojima se dopisujete, je li to njezino pravo ime, spol, zanimanje, dob – upravo to se događa junacima našeg filma. Oni se dopisuju danima i noćima, tisuće poruka lete na sve strane, ispovijedaju se i traže srodne duše, a zapravo svi lažu svima i nitko ne zna tko mu šalje poruke, otkrio je redatelj Igor Mirković.

Nakon što je uspješnu novinarsku karijeru zamijenio ulaskom u filmske vode, Igor Mirković snimio je hvaljene dokumentarce ‘Orbanići Unplugged’, ‘Novo, novo vrijeme’ i ‘Sretno dijete’. Kao redatelj dugometražnog igranog filma debitirao je s romantičnom dramom ‘Noćni brodovi’, a publici je poznat i kao jedan od redatelja i scenarista, uz Gorana Kulenovića, TV serije ‘Crno-bijeli svijet’. Mirković je jedan od osnivača i direktor Motovun film festivala, odnosno Cinehill festivala, a ‘Slatka Simona’ njegov je drugi dugometražni igrani film.

Direktor fotografije je Ivan Zadro, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Sanja Hrstić, montažer Tomislav Pavlic, izvršni producent Bojan Kanjera i producent Ivan Maloča.

U filmu glume još Nela Kocsis, Kristijan Ugrina, Paško Vukasović, Luka Knez, Darko Stazić, Nikolina Prkačin…

A. K. / Foto: Promo


Cinehill Motovun: Uspješan završetak u Gorskom kotaru


Tagged: , , , , , , ,