Informatički genij Jeff Burton: Predavanje u Šibeniku

Inspirirajući informatički genij Jeff Burton snažnim se porukama i zanimljivim predavanjem obratio mladim hrvatskim poduzetnicima, sanjarima i građanima Šibenika.Jedan od pionira i najvažnijih ljudi u svijetu start upa današnjice, nije krio zadovoljstvo Šibenikom i susretom s okruženjem koje posljednjih godina postaje vodeće u Hrvatskoj, kad je otvorenost prema novim idejama i stvaralaštvu u pitanju.

‘Ovo je prekrasno mjesto. U Šibeniku postoji izvrsna suradnja zajednice i lokalne vlasti što se vidi na ovakvim projektima. S gradonačelnikom Željkom Burićem sam razgovarao o zanimljivim projektima koje je Šibenik pokrenuo u svijetu obrazovanja. Upravo tvrđave, poput ove na kojoj se nalazimo, igraju zanimljivu ulogu i prikazuju kako se ova zajednica razvijala. To je sjajno, jer ovo su simboli prošlosti, ali mogu biti isto tako i simboli budućnosti!’, rekao je po dolasku Jeff Burton i dodao: ‘Grad ovdje stvara jednu zdravu sredinu za razvoj poslovanja. Kreiraju centre za start up. Ono što za sada znam od hrvatskih start upova su neki od njih koje sam imao prilike vidjeti u Sloveniji ili, pak, Njemačkoj, no vjerujem da ću za ovog posjeta Hrvatskoj vidjeti koji su vam interesi, kakve kompanije postoje!’

Na, do posljednjeg mjesta ispunjenoj šibenskoj tvrđavi Barone, Burton je u jednosatnom predavanju publiku proveo kroz svoju dugogodišnju karijeru te zanimljivim primjerima ukazao na to kako je sve izgledalo prije 35 godina, ali i kako svijet izgleda danas za start upove. Velika razlika je u veličini tržišta, istaknuo je. Kada su oni u Electronic Artsu počinjali, bilo je to tržište od nekoliko milijuna konzumenata, a danas se mjere u milijardama. Istaknuo je kako je danas najbolje vrijeme za pokrenuti tvrtku.

‘Nema većeg privilegija u životu nego započeti start up i ako to u konačnici ne odvede nikuda. To je još uvijek najuzbudljivija stvar koju možete napraviti. Postati odrasla osoba znači pokušati napraviti promjenu u svijetu kroz start up. Možda nećete uspjeti ali možda i hoćete, no to iskustvo je vrijedno. Najvažnije je raditi neštošto volite, ne želite raditi dosadan posao , želite raditi nešto u što vjerujete, nešto važno. Svatko to može napraviti i to je cool stvar danas!’, poručio je mladima u Hrvatskoj legendarni Jeff Burton.

Informatički genijalac, američki poduzetnik i suosnivač Electronic Artsa, Jeff Burton, predavanje na tvrđavi Barone u suradnji s Gradom Šibenikom održao je kao predstavnik Acceleration Business Cityja (ABC), globalne mreže ulagača i poduzetnika. ABC diljem svijeta podupire najzanimljivije start up ideje i pomažu da postanu stvarnost, a u Šibeniku je podržao inovativni projekt Holiwork kao i ostale projekte namijenjene mladima i razvoju grada.

T. D.

Tagged: , , , , , , , , ,