Ivan Šeremet: S Predsjednicom na kolačima

Otvorenje izložbe Ivana Šeremeta po nazivom ‘S Predsjednicom na kolačima’ održat će se u ponedjeljak, 8. veljače (20 sati) u zagrebačkoj galeriji Greta.
Ivan Šeremet – S Predsjednicom na kolačimaAutor o izložbi:
Još jedan moj rad socijalnokritički angažiran. Tu dovodim u vezu umjetnost, kulturu, politiku. Razmišljam o identitetu koji će prepoznavati drugog. Tražim stvarnu dimenziju čovjeka. ‘S Predsjednicom na kolačima’ blaga je kritika moći ali i transparentan pristup konsenzusu. U vremenu smo kad političari propovjedaju krepost dok većina preživljava. U toj melankoličnoj kupki u apsurdnom spoju izabranih i ostalih, previranju nemoći i utopijskih obećanja tek je ironija makar i privremeni spas. Lik Predsjednice okružuju Romkinje koje svoju inteligenciju nalaze u prirodnim zakonima i instinktu koje svoj identitet ostvaruju participirajući u teškom životu. Paradoksalno njihove priče umjesto gorčine imaju zahvalnost za postojanje: Bit će bolje, kažu.

Ivan Šeremet multimedijalni je umjetnik čija djelatnost obuhvaća brojne žanrove, od grafike, slika, instalacija, konceptnih tiskovina, performansa, dokumentarnog filma do autorskih kustoskog oblikovanja. Živi u Slavonskom Brodu i u svom radu opservira prostor u kojem živi. To su osobna iskustva ispod kojih se javlja distancirani humor ali i poruga prema nekooperativnom okruženju. Izlaže na tridesetak samostalnih izložbi i nizu skupnih izložbi. Autor je grafičke mape ‘Pogled’ s pjesnikom Goranom Remom i projekta ‘Skice za melankoliju’ s deset autora. Kao voditelj Multimedijalnog centra Galerije umjetnina u Slavonskom Brodu prezentirao je više od stotinu suvremenih umjetnika iz regije. O njegovu radu pišu Miško Šuvaković, Zvonko Maković, Mladenka Šolman, Antun Maračić, Iva R. Janković, Ivica Župan, Vlastimir Kusik, Goran Rem, Irena Bekić, Josipa Bubaš, Ksenija Orelj, Suzana Marjanić i drugi.

G. G.

Tagged: , , , , , , , , ,