Izložba crteža 36 Mountains

’36 Mountains’ spaja crteže iz cijeloga svijeta, a otvorenje izložbe pod tim nazivom je u ponedjeljak 28. travnja (20 sati) u zagrebačkoj galeriji Greta. Dvadeset umjetnika je pozvano da se izrazi u posebno dizajniranom blokiću, koje su za napravili ekipa Lega Lega iz Osijeka. Blokić je 180 cm dugačak, te ga umjetnici mogu ispuniti kako god oni žele.
36 MountainsOve godine, ’36 Mountains’ putuje u Zagreb, Ljubljanu i Pariz. Kako radovi putuju kroz više zemalja, očekuje se da će isto tako i reakcije biti drugačije, ali će najvjerojatnije na promatrače utjecati pozitivno i inspirativno.

Svoje radove izlažu: Jelena Bando (HR), Ludovic Boulard Le Fur (FR), Claire Chauvel (FR), Katrin Coetzer (ZA), Brecht Evens (BE), Frederic Fleury (FR), Davor Gromilović (RS), Savitry Joli Gonfard (FR), Marija Koruga (HR), Masako Kubo (JP), Guilhem Monceaux (FR), Emmanuelle Pidoux (FR), Zoran Pungerčar (SI), Emir Šehanović (BA), Ana Sladetić (HR), Marko Tadić (HR), Thtf (FR), Vold (SE), Dominik Vuković (HR)

Projekt je nastao kako bi izabrani umjetnici mogli pokazati svoj talent na komadu papira, bilo da se radi o jednoj liniji ili kompleksnim crtežima. Koliko god skromno zvuči, ’36 Mountains’ pruža umjetnicima zajedničku platformu na kojoj se mogu povezati, što se i dogodilo prošle godine. Umjetnici su počeli izmjenjivati ideje i međusobno su se pozivali na sudjelovanja u određenim projektima. Isto tako galerija u Montpellieru, Le Mat, pozvala je dva naša umjetnika da postave izložbe. Nindža Tiger je već izlagao, a uskoro će i Miron Milić.

Greta

Tagged: , , , , , , , ,