Tomislav Čuveljak: Izložba fotografija Tomislava Gotovca

Galerija zagrebačkog Radija 808 poziva na svoju drugu izložbu. Tomislav Čuveljak - izložba Tom & TomTomislav Čuveljak predstavit će u petak 28. veljače svoj serijal fotografija Tomislava Gotovca, ‘Božja mašina’ (izvana), u 20 sati i 23 minute.

Izložbu će otvoriti performans umjetničke i životne partnerice autora izložbe, Josipe Bubaš, ‘Bez naziva’. Nakon otvorenja nastavlja se s after partyjem Radija 808 u Branimir centru od 22 sat, a za dobru atmosferu i ovaj put se brine ekipa iz Wine To Go.

Dan prije, u četvrtak, Radio 808 će ugostiti prave pravcate Tuarege, i to pustinjske bluesere iz Malija, grupu Tamikrest. Poslušajte istoga dana u 16.30 u strujanju Radija 808 intervju koji je Rea vodila s frontmanom grupe Tamikrest povodom njihova zagrebačkog koncerta 27. veljače.

Za album tjedna odabran je četvrti samostalni album njujorške art-rock kantautorice Annie Clark, poznatije kao St Vincent. Albumom ‘St Vincent’ naznačila je povratak solo karijeri nakon zajedničkog albuma s Davidom Byrneom ‘Love The Giant’, a sudeći po prvim reakcijama album ‘St Vincent’ bit će jedan od kritičarskih favorita u 2014.

U ‘Domaćem radu’ ovoga tjedna druženje je se svakog dana u 11.15 sati s grupama Autopark, Soul Basement, Indigo 7, Chui te novim projektom Egolessa, Afro Dub System.

Lubitelji najnovijih stranih mogu glasovati za svoje favorite na ‘Top 20 Chartu’ putem web stranice te pratiti emisiju najboljih stranih singlova u petak u 12 sati kad će na nagradnoj igri podijeliti album prvijenac grupe London Grammar ‘If You Wait’ koji daruje Universal Music Hrvatska.

Na prvom mjestu aktualnog Top 20 charta ponovno su se vratili australski Preaturesi s pjesmom ‘Is This How You Feel’, a stranu listu možete preslušati na Digsterovoj playlisti.

Ove srijede u još jednom ‘Zero Showu’ poslušajte u 21 sat intervju s Berndom Friedmannom, vlasnikom poznatog alternativnog njemačkog labela Nonplace na kojem su izdavali Flanger, The Embassadors, Tohuwabohu, Root 70…

Naravno, kao i svake nedjelje, Vera  je pripremila još jednu emisiju ‘Jazz Connection’ u kojoj će u 22 sata ugostiti gitarista Orjena Riđanovića, frontmena Oridano Gipsy Jazz Banda, kojeg su mladi obrazovani glazbenici osnovali u proljeće 2010. godine oslanjajući se na glazbenu tradiciju Djanga Reinhardta.

Radio808

Pročitajte još: Radio 808 otvorio galeriju

Tagged: , , , , , , , , ,