Izložba studenata na ERASMUS razmjeni

Otvorenje izložbe ‘Transcultural Nova’ studenata na ERASMUS razmjeni, održat će se u ponedjeljak 27. siječnja u 19 sati u zagrebačkoj galeriji Greta. Izložbu možete posjetiti od utorka do petka od 17 do 20 sati.
Transcultural NovaESN Zagreb i Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta (KSPUFF) organiziraju izložbu šest mladih umjetnika: Marie-Clare Duncan (Irska), Nathan Jokovich (Australija), Marina Tello Colado i John Castro (Španjolska), Eva Fellmann (Poljska) te Louna Fronteau (Francuska).

Izložba ‘Transcultural Nova’ zamišljena je kao interakcija kustosa i mladih umjetnika koji rade u različitim medijima s ciljem razvijanja zajedničke razmjene ideja i iskustava. Izložba predstavlja period njihovog studijskog boravka u Zagrebu, koji je ujedno utjecao na njihov umjetnički izričaj. Kustosi Marijana Jurčević, Kora Girin i Bartol Fabijanić uspoređuju mlade umjetnike s Novom – zvijezdom koja iznenada zabljesne te se postupno vraća u svoje prvotno stanje – dajući im priliku da izlože radove koji odražavaju njihov studijski boravak, umjetničko znanje, osobni dojam i utisak Hrvatske.

Ciljevi ESN-a Zagreb i KSPUFF-a su promocija internacionalne kulturne suradnje u obrazovanju. Koncept izložbe proveden je uz međusobnu suradnju studenata Akademije i povijesti umjetnosti, pod koordinacijom Ines Ivić i Ljerke Kujundžić.

Greta

Tagged: , , , , , , , , ,