Jan Bolić najavio drugi roman koji piše jednim prstom

Detektiv John Monroe dolazi u Rijeku raditi na poziv ministarstva unutarnjih poslova zbog korupcije i droge u riječkoj policijskoj upravi i gradu. Međutim uz cijelu tu kaotičnu situaciju u gradu, dogodi se i silovanje s ubojstvom. John će pokušati voditi istragu, bez podrške riječkih kolega koji su vrlo ljubomorni na njega i koji ga se žele riješiti. Hoće li biti uspješan u vođenju istrage ili će posustati, to neću otkriti!, najavio je Jan Bolić, 23-godišnji pisac iz Rijeke na zagrebačkoj promociji svog kriminalističkog romana ‘Težina stvarnosti’ drugi slučaj detektiva Johna Monroea, koji je upravo započeo pisati.U knjižari Hoću knjigu Megastore o ‘Prvom slučaju detektiva Johna Monroea’ govorili su Stjepo Martinović i urednica Sandra Pocrnić Mlakar te Alis Marić s portala Čitaj knjigu. Janove odgovore čitao je Damir Selimović, a odlomke iz romana glumac Asim Ugljen.

Janovu promociju podržao je i njegov prijatelj Bruno Šimleša, koji je podsjetio da Jan još čeka lijek spinrazu, koji može usporiti napredovanje njegove bolesti i apelirao da se nakon akcije #spinrazazasve pokrene akcija #spinrazazajana. ‘Jan ima izuzetno britak um i izuzetno zdrav duh. I to je glavna stvar koju o njemu trebate znati’, napisao je Bruno Šimleša uz fotografiju s Janom. ‘Druga stvar koju trebate znate jest da njegovo tijelo nikako ne prati stanje njegova duha. Naime, Jan boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 2. Znate onu priču #spinrazazasve? Na kraju te velike akcije, neka su djeca dobila lijek i postoje pozitivni pokazatelji. Jan, nažalost, nije među njima jer je stariji od 18 godina. Ali i njemu je potreban lijek. Znate zašto? Zato što je ovu knjigu napisao jednim prstom.’

Odreknite se života sa samosažaljevanjem u zamjenu za život sa svrhom, pokazuje nam Jan Bolić svojim primjerom, objavila je Alis Marić na Čitaj knjigu u povodu promocije ‘Težine stvarnosti’. Jan je, naime, prije ‘Težine stvarnosti’ napisao dvije knjige poezije ‘Trenuci’ i ‘Može biti lijepo’. U svojim knjigama on demonstrira snagu duha i uma koje posjeduje, ohrabrujući i inspirirajući sve na strpljivu, ali odlučnu borbu za život u kojem se ostvaruju vlastiti snovi.

Posvete čitateljima Janu je pomogla pisati mama Maristella Bolić. Roman ‘Težina stvarnosti’ Jana Bolića predstavljen je na Interliberu, a za 13. prosinca najavljeno je predstavljanje pred riječkom publikom u knjižari Ex Libris.

S. P.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,