Jasen Boko: Na putu svile – Kako nam je lagao Marko Polo

Drugo izmijenjeno i dopunjeno izdanje putopisa Jasena Boke ‘Na putu svile – Kako nam je lagao Marko Polo’ održat će se u srijedu, 28. veljače, u knjižari Hoću knjigu Megastore (Bogovićeva 7, Zagreb), s početkom u 18 sati.

O knjizi će, uz autora, govoriti Krešimir Sučević Međeral, javnosti poznat kao lovac iz kviza ‘Potjera’, i Ivana Žderić, urednica u Profilu.

‘Na putu svile – Kako nam je lagao Marko Polo’ svojevrsni je vremeplov jer nam autor donosi priče i oslikava život u nama dalekim zemljama u kojima ljudi još uvijek kao da žive u nekom prošlom vremenu. Putujući slavnom rutom iz Kine prema Europi, Boko mijenja razna lokalna prijevozna sredstva – od deva, taksija, džipova do derutnih autobusa– prepričavajući nam zanimljive susrete sa stanovnicima pa se knjiga čita kao roman.

Istovremeno, Boko to područje stavlja u povijesni kontekst opisujući kako se i čime odvijala trgovina, kako su se na tom području razvijale i propadale civilizacije, kakav su utjecaj imale religije i društvena uređenja. Zahvaljujući komentarima i citatima slavnog trgovca Marka Pola, doznajemo što je sve izmislio i gdje vjerojatno uopće nije bio.

U drugom izmijenjenom i dopunjenom izdanju Jasen Boko prikazao je sadašnju situaciju otkrivajući nam koliko se taj svijet izmijenio od njegova puta i prvog izdanja objavljenog prije petnaest godina.

I.K. / Foto: Profil promo


Jasen Boko: Latinskom Amerikom uzvodno (putopis)


Tagged: , , , , , , ,