Jasenka Bulj: Prostori između

Izložba zagrebačke slikarice Jasenke Bulj ‘Prostori između’ održat će se u ponedjeljak 13. siječnja u 20 sati.
Jasenka Bulj-VrhoviCiklus slika ‘Prostori između’ (2009-2013) cjelina je na kojoj radim od 2009. godine  te postepeno nižem i razrađujem cikluse prirodnih pojava od života mikro svijeta (bube, mravci), preko života u pokretu (‘Trave’ 2010.) i oborenih stabala (‘Čempres” 2011.) do cjelina isprepletenih nizova planina. (‘Planine I, II, III’).

U tom traženju prostora između dolazim do slikarske cjeline planinskog niza ‘Vrhovi’ (2012/2013.) sastavljenog od niza od šest velikih slika s panoramskim pogledom situacije oko sebe. Svojim slikama gradim prirodni ciklički krug kao vlastito emocionalno putovanje linijom i bojom.

Jasenka Bulj

O slikarici:
Jasenka Bulj diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u klasi profesora Nikole Reisera, gdje je nagrađena kao diplomant godine. Izlaže već kao studentica. Postdiplomski studij pohađa na Majstorskoj radionici profesora Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Sudjeluje na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Studijski je boravila u zemljama Europe, SAD–u i Australiji. 2011. godine bila je na rezidencijalnom boravku u Cité Internationale des Arts u Parizu.
Uz slikarstvo intimne refleksije i sintezne definicije izvorne povezanosti čovjeka i prirodne sredine, Jasenka Bulj poznata je i po ciklusima fotografija/dnevnika i fotografskih projekata sugestivne diskretnosti, dokumentarne izvrsnosti i spoznajne utemeljenosti. Video–zapisi dnevnih rituala (Trenutak, 2011, 8′), misteriozne koreografije reflektirajućih sjena Ljeto, 2011, loop), magnetske privlačnosti konvergirajućih silnica ‘globalnog središta’ (L’Opera, 2012, 11′) pokazuju autentičnu, fluktuirajuću energiju mjesta i trenutka.
Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu  i profesionalnog udruženja samostalnih umjetnika – ZUH–a.  Kao samostalni umjetnik živi i radi u Zagrebu.

Greta

Tagged: , , , , , , , ,