Jaska art festival klasične glazbe u Jastrebarskom

U Jastrebarskom će se od 7. do 9. lipnja održati prvi festival klasične glazbe pod nazivom Jaska art festival.Iako prvi, festival je zamišljen kao višegodišnja manifestacija s kvalitetnim i kreativnim umjetničkim sadržajem s ciljem razvoja kulture te unaprjeđenja društvenog i kulturnog života Jastrebarskog.

Na festivalu će nastupiti najeminentnija imena klasične glazbe u Hrvatskoj, a i lokacije održavanja koncerata su vrlo atraktivne: perivoj dvorca Erdödy s novouređenim amfiteatrom te Franjevački samostan, koji spada u najvišu kategoriju spomenika kulture u Hrvatskoj.

Festival će otvoriti koncert ansambla Acoustic project, 7. lipnja u 20 sati, u perivoju dvorca Erdödy, a na istoj lokaciji 8. lipnja, nastupit će Kvartet Papandopulo. Posljednjeg dana festivala, 9. lipnja, u 20 sati, u prekrasnom baroknom ambijentu festival će zatvoriti ansambl Ars loga, koji svoj repertoar gradi upravo na baroknoj glazbi.

Etablirani sastavi, prekrasan ambijent, akademski glazbenici i degustacije lokalnih proizvoda (vina i sireva) prilika su za promociju klasične glazbe široj publici. Dođite u Jastrebarsko i uživajte u čarima koje pruža klasična glazba!

I. H.

Tagged: , , , , , , , , ,