Jasmila Žbanić završila snimanje Otoka ljubavi

Poznata bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić završila je snimanje filma ‘Otok ljubavi’ koji se može pohvaliti odličnom glumačkom ekipom, ali i zanimljivim imenima koja su sudjelovala u njegovu stvaranju.Otok ljubaviTako su uz Jasmilu Žbanić u realizaciji filma sudjelovali, kao scenarist Aleksandar Hemon, popularni sarajevski i svjetski priznati pisac, dok su producentski dio odradili Damir Ibrahimović i Leon Lučev. Većina filma snimljena je na prekrasnom otoku Sveti Nikola u blizini Poreča, dok su pojedini kadrovi snimani i u samom Poreču, Motovunu, ali i na još niz drugih lokacija.

Glumačku postavu čine uistinu zanimljivi i proslavljeni glumci, pa tako glavne uloge pripadaju Erminu Bravu, Ariani Labed, Adi Condeescu, Leonu Lučevu, Branki Petrić Fehmiu, Francu Neru i Bojani Gregorić, koji jamče odličan film i prilično intigantnu priču. A radnja filma uistinu je nesvakidašnja i uz puno glazbe donosi i puno humora specifičnog za ovo podneblje. Naime, bračni par, Grebo i trudna Liliane (Sarajlija i Francuskinja) na odmoru su u Istri. Kao treća osoba pojavljuje se Flora (Rumunjka koja živi u Njemačkoj) te se zaplet stvara oko kemije koja se razvija između nje i ovih dvoje pojedinačno. Završna scena u filmu je kako Liliane pjeva pjesmu ‘Island of Love’. Pjesma počinje stihovima ‘By loving other I do not love you less’ te film završava njezinim porodom usred kluba, poljupcem svakog od ovih troje međusobno i poljupcem Grebe sa Stipicom (Leon Lučev).

Jasmila ŽbanićKroz film se provlači pjesma Scorpionsa ‘Wind of Change’ što je istovremeno i nadimak Grebe tijekom cijelog filma, koji je zaradio pjevajući tu pjesmu na karaokama. Pjesma simbolizira promjenu kroz koju svi prolaze i događanja s kojima se susreću po prvi put u životu. U filmu dominiraju scene podmorja, ronjenja i sirena koje se ljube.

Dobar scenarij i zanimljiva priča razlog su da će film ‘Otok ljubavi’ biti prikazan 6. kolovoza na švicarskom Locarno Film Festivalu te sredinom kolovoza na Sarajevu Film Festivalu gdje će imati svoju regionalnu premijeru. Hrvatska premijera filma ‘Otok ljubavi’ predviđena je za listopad, kada bi i naša publika trebala vidjeti film koji će svojom pričom i tematikom sigurno privući veliki broj zaljubljenika u film.

PRiredba

Pročitajte još: Otok ljubavi Jasmile Žbanić , Spaljena povijest: Jasmila Žbanić i Arhiv BiH

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,