Jelena Veljača i Aleksandra Orlić gošće u Ženskoj priči

U novoj književnoj večeri ‘Ženska priča’, koja će se održati 31. ožujka u 20 sati u Bookcaffeu, spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić predstavit će svoje gošće, Jelenu Veljaču i Aleksandru Orlić.
Jelena VeljačaU prvim danima proljeća, Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) i klub Bookcaffe nastavljaju s predstavljanjem i pričama naših uspješnih i nagrađivanih spisateljica. Idućeg utorka, voditeljica Marijana Perinić sa svojim će gošćama razgovarati o pisanju, inspiraciji, knjigama, kolumnama i drugim temama kojima se u svome pisanju i karijerama bave Jelena Veljača i Aleksandra Orlić.

U novom književnom susretu na tribini ‘Ženska priča’, posjetitelji zagrebačkog Bookcaffea upoznat će glumicu i scenaristicu Jelenu Veljaču čija ljubav prema umjetnosti ne završava na filmu. Uz pisanje scenarija za hrvatske telenovele ‘Ljubav u zaleđu’ i ‘Villa Maria’, ‘Stella’ i ‘Zora dubrovačka’, Jelena je ljubav i strast prema pisanju prenijela u dnevne novine gdje je dugi niz godina pisala kolumne. Mnoge od njih objavljene su u zbirkama ‘Mama vam je cijelo vrijeme lagala’ i ‘Tatine curice’. Jelena kaže da je pisanje kolumni posao iz njezinih snova. Putuje po svijetu i upoznaje uspješne književne zvijezde te s njima razmjenjuje iskustva o pisanju, karijeri, uspjehu. Uz seriju intervjua, Jelena je pisala i o televiziji, filmovima i književnosti, najčešće kroz svoje ženske likove  Njezina svestranost i zanimljiva biografija privući će brojne posjetitelje u Bookcaffe i osigurati još jednu nezaboravnu književnu večer.

Aleksandra OrlićAleksandra Orlić za sebe kaže da je zaljubljena u fotografiju, ali je vara pisanjem.  Fotografira za dušu, piše za novac. Lista njezinih “ljubavnika od riječi” je sljedeća: Zarez, Vijenac, Quorum, Hrvatski filmski zapisi, Treći program Hrvatskog radija, Zuhra Light show, Svijet, Globus, Playboy, Klik, Viva i Gala Style, a trenutačno je u sretnoj vezi sa časopisom Cosmopolitan gdje radi kao urednica weba i izvršna urednica u tiskanom izdanju. No kad se te dvije strasti spoje, ona prema hvatanju slika, bilo na ekranu, papiru ili u riječima, nastane pokoja izložba ili ukoričena knjiga, poput njezine prve zbirke pjesama ‘U mjerilu 1:100.000’ (Naklada MD) ili prvog romana ‘Bio jednom kraj’ (VBZ). To je samo mali dio njezine biografije, iza koje se krije talentirana i šarmantna mlada žena koja će proljetno izdanje ‘Ženske priče’ učiniti još zanimljivijim.

Uz razgovor sa spisateljicama, posjetitelji Bookcaffea imat će prilike kupiti njihove knjige po posebnim cijenama i sudjelovati u bogatoj nagradnoj igri.

P. R. / Foto: CeKaPe

Tagged: , , , , , , ,