Još 43 građana pomažu spašavanju ljudskih života

U četvrtak se 43 građana upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u prostorijama Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) u Zagrebu.Zaklada Ana Rukavina-Dan otvorenih srcaDarivanjem krvi u akciji upisa koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina, na inicijativu HDDU-a i Hrvatskog sindikata glumaca, podržali su misiju Zaklade koja želi kontinuirano širiti Registar i tako nastaviti pružati nadu u spas života ljudi diljem svijeta.

Svi zainteresirani građani mogu se pridružiti i svoj doprinos radu Zaklade iskazati pozivom na humanitarni broj telefona 060 9000 kojim doniraju 6,25 kn (PDV uključen) i sudjelovanjem na tradicionalnom koncertu „Želim život“ koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, 20. prosinca u 21 sat.

Građani koji su dali svoju krv za tipizaciju pomažu oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide) u koji je prijavljeno 35.145 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatske. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano je 37 transplantata i time dana nada za spas 37 života.

Zaklada Ana Rukavina

 

Tagged: , , , , , ,