Još uspješniji 2. Istria Wine & Walk

Drugi po redu Istria Wine & Walk okupio je nevjerojatnih 600 vinskih entuzijasta koji su ove godine uživali u šetnji s čašom vina.Istria Wine & Walk 2016Čak 11 km inspirativne šetnje, osam vrhunskih istarskih vinara, osam lokalnih proizvođača i ugostitelja, sedam okrijepnih stajališta i nevjerojatnih 600 sudionika obilježili su ovogodišnje izdanje originalnog vinskog pješačkog pohoda Istria Wine & Walk.

Sa startom u Bujama, gdje su već u 9 sati preuzeli svoju degustacijsku čašu, te okrijepnim stanicama vrhunskih vinara na svaka dva kilometra, šetači su uživali u svim bojama i okusima Istre na vijugajućim cestama uz vinograde i maslinike, opustili se na vidikovcu s pogledom na planinske vrhove Ćićarije i u parku prirode Škarline te posjetili izložbu ‘More’ u galeriji Tigor i još dva vinska podruma nadomak Brtonigle.

Na svakoj okrijepnoj postaji posjetitelje su očekivala vina vrhunskih istarskih vinara (od poznate istarske malvazije preko svima omiljenog terana do jedinstvenog rose pjenušca) i razni istarski specijaliteti poput tradicionalnog pršuta, istarskog sira i skute s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, istarske fritaje sa šparugama, žgvaceta s palentom te ostalih delikatesa. Šetnja je završila u Bujama, na malom sajmu lokalnih proizvoda te partyjem za pamćenje do dugo u noć. Ove se godine plesalo i veselilo uz disco ritmove.

Istria Wine&Walk 2016‘Iako mu je tek druga godina, Istria Wine & Walk postao je nezaobilazna atrakcija u ovom dijelu prelijepe i vinima bogate Istre. O njegovoj popularnosti govori činjenica da je prodano čak 60% više kotizacija u odnosu na prošlu, prvu godinu, i to već 10 dana prije samog eventa. Također, iznimno smo ponosni što, osim domaćih sudionika, raste broj posjetitelja iz inozemstva. To nam je svakako priznanje, ali i dodatna motivacija da i dalje dajemo sve od sebe kako bismo promovirali  atraktivnost sjeverozapadne Istre kao turističke i gourmet destinacije. Jer, 600 posjetitelja ove godine, dokazalo nam  da smo na jako dobrom putu’, rekla je Michelle Babić, direktorica ureda TZ Općine Brtonigla.

Istria Wine & Walk dio je gourmet manifestacija klastera sjeverozapadne Istre koji se odvijaju tijekom cijele godine. Klaster sjeverozapadne Istre nudi posebnu gurmansku manifestaciju, pa tako ljubitelji hrane i pića u svakom trenutku mogu uživati u promocijama istarskih namirnica koje najviše odgovaraju njihovom nepcu. Uz Dane istarskih šparuga, tijekom godine održavaju se i Dani švoja, Dani školjaka i Dani jadranskih lignji.

A. P.


Istria Wine & Walk
Istria Wine & Walk: 400 vinskih entuzijasta
Tagged: , , , , , , , , , , ,