José Carreras: Najpoznatije svjetske arije u Areni Pula

Malo tko je ostao je ravnodušan prema sjajnim izvedbama talijanskih klasičnih skladbi, napuljskim napjevima te arijama iz poznatih opera i opereta koje je otpjevao slavni španjolski tenor José Carreras na svom pulskom humanitarnom koncertu, a u sklopu svoje posljednje svjetske turneje ‘A Life in Music’.Jose CarrerasPublika je prepoznala i uživala u mnogim poznatim pjesmama kao i u poznatoj pjesmi ‘Amigos para siempre’, koju je maestro izvodio na Olimpijadi u Barceloni sa svojim prijateljima Placidom Domingom i Lucianom Pavarottijem. Bio je to prije svega vrlo emotivan nastup, kako za Carrerasa tako i za publiku, čije je izvedbe pratio Orkestar riječke opere HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem uglednog španjolskog dirigenta Davida Giméneza. Carrerasove gošće, Martina Zadro, sopranistica koja je s maestrom izvela skladbu ‘Je te veux’ i Ana Rucner, čelistica koja je uz slavnog tenora predstavila svu ljepotu izvedbe ‘El cant dels ocells’, poznatog Paula Casalsa u duetskom izdanju oduševile su sve prisutne. Impresivna pozornica, odlično se uklopila u prekrasan drevni ambijent pulske Arene kao atraktivna ‘kulisa’ i još dodatno pojačala glazbeni doživljaj ovog spektakla godine.

Glavni sponzor, Bina-Istra u suradnji s Croatia Osiguranjem, Arenaturistom i ostalim partnerima odvojili su iznos od 500.000 kuna za humanitarnu namjenu. Jedan dio sredstava bit će doniran dječjem odjelu KBC-a Rijeka za nabavku pokretnog ultrazvučnog aparata za rano otkrivanje kardioloških problema kod djece. Drugi dio donacije bit će upućen Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule za uređenje prostora čime će se poboljšati uvjeti boravka i provođenje terapija za djecu s teškoćama u razvoju.

Organizatori koncerta, Nikola Mujdžić Reščić iz Meritum komunikacija i Iva Šalamon Reškovac iz Art hilla, izrazili su veliko zadovoljstvo rasprodanom Arenom, a za koncert se tražila ulaznica više. Na koncertu su se mogli sresti osim hrvatskih i posjetitelji iz Slovenije, Rusije, Njemačke, Austrije, Norveške, Danske, Nizozemske, Italije, Engleske, Švedske, Švicarske i Mađarske, koji nisu željeli propustiti jednu od posljednjih prigoda da slavnog maestra, za kojeg glazba predstavlja život i veliku strast, čuju uživo.

H. K.

Tagged: , , , , , , , ,