Josipa Lisac: Ovacije na koncertu u čast Karlu Metikošu

Sretnici koji su uspjeli doći do ulaznica za tradicionalni koncert Josipe Lisac u čast Karlu Metikošu, ponovo su mogli uživati u njezinim glazbenim klasicima. Po prvi put nastupila je u zagrebačkoj Laubi, a kako je sama naglasila taj izložbeni prostor zahtijevao je i posebno uređenje, pa su se na zidovima mogle vidjeti i slike istaknutih domaćih slikara, ali i Saše Šekoranje, Josipina dugogodišnjeg suradnika koji je bio i u publici kao i mnogi njezini suradnici i prijatelji.S neobičnim crnim šeširom dizajnerice Staše Čimbur i u dugoj haljini-odijelu dizajnera Alena Hranitelja te torbicom u ruci, Josipa je započela koncert recitirajući pjesmu ‘Da li sam ti rekla da te volim’, koju je nastavila pjevati a cappella. U pratnji vrhunskih glazbenika Josipa Graha, Borne Šercara, Davora Črnigoja i Tonija Starešinića, otpjevala je pjesme koje je snimila i na nedavno objavljenom blu-rayu i CD-u ‘Josipa Lisac from Croatia Records Studio’. Svaki od njih imao je svoj zvjezdani trenutak u odabranom repertoaru; tako nas je Davor Črnigoj sjajnom solažom na bas gitari uveo u pjesmu ‘Dok razmišljam o nama’, Josip Grah na harmonici oduševio je u pjesmi ‘Gdje Dunav ljubi nebo’, Toni Starešinić na klavijaturama u pjesmi ‘Tebi putujem’, a Borna Šercar na bubnjevima u pjesmi ‘Hir, hir, hir’.

Ležerni smooth ritam dominirao je cijelim koncertom, pa iako je publika gotovo opčinjeno pratila Josipu, pjesme ‘Hir, hir, hir’ i ‘Danas sam luda’ mnoge su navele na ples. Za kraj je ostavila pjesmu ‘Magla’ i za svoju savršenu interpretaciju zaslužila ovacije. Nakon dugotrajnog pljeska otpjevala je pjesmu ‘Ispočetka’, koja figurativno iznova najavljuje neki novi početak i novi koncert.

‘Tehnički, fizički i duhovno sam s vama, ta aura koja je iznad vas, ta energija koju mi dajete, to je ono na čemu sam vam jako zahvalna. Zahvalna za vjernost koju mi pružate sve ove godine, ali i ja sam vjerna svojoj diskografskoj kući od svog prvog albuma, pa do danas. Snimila sam blu-ray, ali nemam ga gdje gledati pa ćemo napraviti jedan žur gdje ćemo ga svi s užitkom pogledati’, našalila se Josipa.

C. R. / Foto: Nikola Knežević


Tagged: , , , , , ,