Josipa Lisac: Pečat na Ustav Republike Hrvatske

Glazbena diva, jedinstvena i neponovljiva Josipa Lisac, za potrebe filma Rajka Grlića ‘Ustav Republike Hrvatske’ otpjevala je pjesmu ‘Riječ koja nas je uvrijedila’.josipa-lisac-foto-sasa-sekoranjaIskrena i jedinstvena interpretacija Josipe Lisac savršeno se nastavlja na tematiku jednoga od najiščekivanijih regionalnog filma. To je ljubavna priča o mržnji, inspirirana stvarnom zemljom, priča koja razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima. To je priča o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i pokušaju da se, unatoč svemu, voli.

Upravo se to može osjetiti u interpretaciji Josipe Lisac koja je tako dala svoj prepoznatljivi pečat ovom filmu koji će zasigurno osvojiti srca brojnih gledatelja.

Ovaj se film pita je li se netko uronjen u predrasude i mržnju može pretvoriti u normalno ljudsko biće i da li takav netko može ići i korak dalje i pokazati kako je ispod ledene maske satkan od ljubavi. Glazbu, aranžman i produkciju pjesme potpisuje Duke Bojadžijev.

U glavnoj ulozi najnovijeg filma Rajka Grlića, koji je osvojio Grand Prix Amerike na prestižnom Montreal World filmskom festivalu, pojavljuje se proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac u najkompleksnijoj filmskoj ulozi u karijeri. Nebojša u filmu glumi umirovljenog profesora, koji je pritom deklarirani homoseksualac i transvestit, dok uz njega još igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić. Scenarij potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem. Film u produkciji Interfilma i distribuciji Blitza s kino prikazivanjem diljem Hrvatske kreće od 6. listopada.

P. R. / Foto: Saša Šekoranja


Rajko Grlić
Rajko Grlić: Ustav Republike Hrvatske najbolji u Montrealu
Tagged: , , , , , , , , , , , ,