Julio Frangen: Portreti prijatelja na FB

Julio Frangen-Portreti prijatelja na FBZagrebački fotograf Julio Frangen u srijedu, 1. listopada (20 sati), u Potepuh baru postavlja neobičnu izložbu pod nazivom ‘Portreti prijatelja na FB’.

Na otvorenju će biti nazočni svi njegovi dragi prijatelji (ili barem većina njih) koji su njegovu fotografiju koristili kao profilnu fotografiju na facebooki. Nazdravit će se čašom finih malvazija dragih prijatelja vinara Bruna Trapana i Leonarda Palčića, praćenom uskusnim zalogajčićima powered by pizzeria O’Hara iz Malešnice.

Izložba je prodajnog karaktera i ostat će otvorena do 22. listopada.

Julio Frangen (1962), profesionalni fotograf, rođen, odrastao i živi u Zagrebu, gradu čiji senzibilitet svakodnevno doživljava prolazeći njime. Pišući svjetlom pokušava viđeno prenijeti svima koji ga vole, ili će ga zavoljeti gledajući njegove fotografije. Završio je Školu primijenjene umjetnosti, smjer fotografija. Osim snimanjem, bavi se i prodajom starinskih i rabljenih fotoaparata, kamera i foto opreme. Aktivno je sudjelovao na više skupnih (Galerija Badrov, Galerija Filakovec, Fotogard, Fotoextempora, / Novigrad, Istra) kao i samostalnih izložbi fotografija (‘My Own Private Zagreb’ – 2012′, ‘Zagreb se voli… svjetlom’ – 2013, ‘Detalji na kvadrat’ – 2013, ‘Portreti kod Žnidaršića‘ – 2013 ). Bavi se i promicanjem fotografije kao umjetnosti te je 2011. godine pokrenuo online projekt Foto Burza kao mjesto okupljanja svih zaljubljenika u fotografiju. 2014. godine pokrenuo je projekt Foto Srijeda, kojem je cilj okupljanje fotografa i organiziranje izložbi fotografija tematski vezanih uz grad Zagreb. Član je Foto kluba Zagreb. Izvrstan u otkrivanju izražaja lica, osjećaja i trenutaka, često radi i na kazališnim predstavama i koncertima, a ljubav prema dobrom zalogaju otkrit ćete na njegovim fotografi jama hrane i vina – koje jednostavno zovu na kušanje. Frangen ima i višegodišnje iskustvo u fotografiranju događaja i ljudi – službeni je fotograf Kazališta Mala Scena, 2014. 5. SPFF-a (Starigrad Paklenica Film Festival) i WOW – Udruga Žene i vino.

F. M.

Tagged: , , , , , , , , , ,