Kantuni na Rabu: Nova kulturno-turistička manifestacija

U starome dijelu Raba, ispod četiri zvonika, između uskih uličica smjestili su se – kantuni… Oduvijek su kantuni* (ugao ulice, kut sobe. tal. cantone) bili mjesta sastajanja i druženja. Na kantunima su se dogovarali susreti, rađale nove ljubavi i prijateljstva, događao svakodnevni gradski život…
Rab-KantuniPrepun takvih ‘kantuna’ jedinstvenoga ambijenta i neponovljive ljepote, Stari grad Rab od 17. do 19. lipnja omogućit će svima da uživaju ‘od kantuna do kantuna’ u novoj kulturno-turističkoj atrakciji – ‘Kantuni’.

Od Dorke do Pjacete i od Svetoga Ivana do Mahačeve vile – čitavim potezom Gornje ulice, tu na ‘kantunu’ staroga Raba, uživat će seu jedinstvenim rapskim ambijentima, biranoj glazbi, urbanoj zabavi, autohtonoj otočkoj ponudi i tradicionalnim delicijama Hrvatske.

Nova kulturno-turistička manifestacija otoka Raba – ‘Kantuni’ – nastali su inicijativom Turističke zajednice grada Raba u kreativnoj radionici G.A.D. produkcije i njezina tima Kultur specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog menadžmenta. Nova originalna manifestacija osmišljena je s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude u predsezoni i posezoni na otoku Rabu, s dugoročnim ciljem revitalizacije lokaliteta staroga grada i njegove preobrazbe u permanentno otvoreni prostor urbane zabave, kulture i baštine.

‘Kantun svjetla’ (Dorka), ‘Kantun susreta’ (Pjaceta), ‘Kantun doživljaja’ (Sveti Ivan) i ‘Skriveni kantun’ (Mahačeva vila) – svaki kantun otoka Raba u sklopu ovogodišnjega projekta bit će doživljaj za sebe i svaki će na svoj način ponuditi Rabljanima i njihovim gostima puno dobrih razloga za dolazak, susret i zajedničko uživanje. A kada se tome dodaju žive svirke od klasike do popa, klapske pjesme i jazza, ambijentalno uređenje i rasvjeta, kao i birana ponuda, zasigurno nema boljeg poziva da se od 17. do 19. lipnja susretnete na kantunu i dobro provedete.

B. Š.

Tagged: , , , , , , , , ,