Karmela Špoljarić: Pazi što ćeš poželjeti

Ivana Simić Bodrožić, Karmela Špoljarić, Jagna Pogačnik i Sanja VučkovićFoto: Ivana Simić Bodrožić, Karmela Špoljarić, Jagna Pogačnik i Sanja Vučković

Jedna pomalo nesvakidašnja promocija knjige održana je u četvrtak u zagrebačkom Cafeu U Dvorištu. Spisateljica Karmela Špoljarić predstavila je svoju prvu zbirku priča ‘Pazi što ćeš poželjeti’, objavljenu u izdanju Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba.

Riječ je o drugoj knjizi Karmele Špoljarić objavljenoj u istoj godini, što je samo po sebi prava rijetkost na domaćoj književnoj sceni. Naime, u svibnju ove godine, autorica je privukla pozornost čitateljske publike svojim intrigantnim romanom prvijencem ‘Nije ovo Twin Peaks’ (AGM).

Zbirka ‘Pazi što ćeš poželjeti’ sadrži ukupno deset priča, među kojima su ‘Klarina priča’ i ‘Čarobnica’, a koje su prema riječima autorice nastajale postepeno, tijekom posljednje tri godine. Otprilike u isto vrijeme, Karmela je započela suradnju s Centrom za kreativno pisanje, čija je bila polaznica, a od ove jeseni je voditeljica njihove kreativne radionice ‘Kako početi’.

Uz autoricu, zbirku priča ‘Pazi što ćeš poželjeti’ predstavile su i voditeljica CeKaPe-a, ujedno i moderatorica večeri, Sanja Vučković, književnica Ivana Simić Bodrožić te urednica knjige Jagna Pogačnik. Priče iz Karmeline zbirke ‘oživjeli’ su i vrlo uvjerljivo uprizorili mladi glumci, članovi amaterskog Teatra G iz Zagreba.

Renata Cisar

Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , , ,