Kate Atkinson – Iza kulisa u muzeju

Upit za kupnju knjige možete poslati na: [email protected]

Cijena: 100 kuna

Algoritam, 2000.
tvrdi uvez
348 stranica

Ruby Lennox, glavna junakinja romana, svoju priču započinje sasvim originalno – trenutkom u kojem je začeta. Pripovijest o Rubynu tegobnom djetinjstvu i burnom životu, isprekidana je epizodama iz jednako burnih života njezinih ženskih predaka. Saznajemo tako za ljubavnu vezu njezine prabake s francuskim fotografom, kao i za majčine nikad ispunjene snove o sjaju Hollywooda. Autorica Kate Atkinson majstorski uspijeva te događaje razbacane u vremenu utkati u jedinstvenu obiteljsku sagu o četiri generacije yorkshirskih žena.

Stil Kate Atkinson u njezinu prvijencu ‘Iza kulisa u muzeju’ originalan je i svjež, a priča iako obiluje tužnim situacijama kroz ozračje optimizma i prigušenog smijeha zadržava čitateljevu pažnju od prve do posljednje stranice. Autentičan je to i zanimljiv prikaz života engleske obitelji srednje klase druge polovice dvadesetog stoljeća.

Roman koji je 1995. godine osvojio prestižnu književnu nagradu Whitbread, i ujedno proglašen romanom godine u Francuskoj 1996. godine, Algoritam objavljuje kao trinaesti naslov u biblioteci ‘Zlatko Crnković vam predstavlja’, u prijevodu Anke Katušić Balen i s naslovnicom Nenada Martića

Tagged: , , , , ,