Kavu platite poezijom!

Julius Meinl, brand koji inspirira pjesnike još od 1862., nedavno je predstavio je Poetry projekt, zanimljivu i edukativnu kampanju u kojoj nas je želio potaknuti na otkrivanje i prepoznavanje poezije u svakom trenutku kada se susretnemo s njom.
Julius Meinl-pjesnički baloniPovodom toga u zagrebačkim tramvajima nalazilo se 10.000 poruka sa stihovima poznatih i priznatih hrvatskih pisaca poezije koje su imali priliku pronaći svi korisnici javnog prijevoza i svi oni kojima je dosta životnog cinizma i u čijim razmišljanjima prevladavaju pozitivne misli te koje su trebale uljepšati čovjekovu životnu svakodnevnicu.

Kao nastavak projekta u kojem je poezija najveća vrijednost stvaranja, na Međunarodni dan poezije 21. ožujka, Julius Meinl je odlučio nagraditi sve ljubitelje kave i sve one kojima je ovaj mirisni napitak svakodnevni životni ritual. Stoga će tog dana u 255 lokala diljem Hrvatske u kojima se toči Julius Meinl kava, valuta plaćanja biti poezija. Naime, svi oni koji na taj dan odluče popiti kavu imaju je priliku platiti svojom pjesmom, riječima, stihovima, mislima, zapisanim na komadu papira kao dio velikog globalnog Poetry projekta.

Julius Meinl je brand koji je od svojih početaka izgrađen na načelima kulture, umjetnosti, poezije. Ni jedan drugi brand nije toliko povezan s bečkom kulturom, s umjetničkim izražajem s ciljem promocije umjetnosti kao neiscrpne snage stvaranja novih životnih vrijednosti. Upravo zato Julius Meinl svojim potrošačima želi ponuditi još nešto, ponuditi im puno više od pukog ispijanja kave te na Međunarodni dan poezije pružiti im novo nezaboravno iskustvo da kavu plate svojom poezijom.

A svi oni koji vjeruju da njihovi stihovi mogu nekome uljepšati dan, koji vjeruju u moć poezije, imaju priliku na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na službenoj Julius Meinl Facebook stranici ostaviti svoje stihove kao dio ove lijepe priče. Možda će baš vaši stihovi biti najbolji i možda ova aplikacija omogući najboljem piscu poezije da upravo on postane ambasador Julius Meinl Poetry projekta.

Julius Meinl

Pročitajte još: Kava i dalje inspirira pjesnike

Tagged: , , , , , , , , , , , ,