Khumba u kinima traži svoje zebraste pruge

Možda je rođen samo s pola pruga, ali ova avantura pokazat će da je Khumba zebra i pol!

KhumbaZa Khumbu život nije crno-bijel, jer je rođen samo s pola zebrastih pruga. Kad ga praznovjerno krdo okrivi za nenadanu sušu koja je pogodila njihovo stanište, Khumba se udružuje s gnuom i nojem u potrazi za legendarnim  pojilištem gdje su prve zebre zaradile svoje pruge. Na tom će izazovnom putovanju preko pustinje Velikog Karooa upoznati hrpu šašavih likova i sres­ti se licem u lice s tiranskim leopardom!

‘Khumba’ je priča o odrastanju u čijem je središtu mlada zebra u potrazi za svojim prugama, tj. prihvaćanjem od strane krda, no njegov je put zapravo onaj ka prihvaćanju samoga sebe.

‘Koliko pruga trebaš imati da budeš zebra?’ To je pitanje koje muči Khumbu. On želi sve pruge, želi se promijeniti, no zapravo bi trebao prihvatiti svoju različitost. Upravo ga ona čini posebnim i izdvaja od drugih. Stoga je ‘Khumba’ univerzalna priča s kojom se možemo poistovjetiti svi. Jer tko se nije barem jednom osjećao neugodno u vlastitoj koži? I tko nije barem jednom pomislio da bi sve bilo bolje i lakše da smo drugačiji? No zapravo, tek kada spoznamo da je upravo ta različitost ono što nas je oblikovalo na pozitivan način, bit ćemo istinski sretni i moći ćemo pomoći i drugima oko sebe.

Redatelj Anthony Silverstin rekao je da mu je bio cilj stvoriti animirani film koji djecu ohrabruje da ne budu samo tolerantna prema različitostima, već da ih slave: bilo da se radi o rasi, vjeri, kulturi, klasi ili spolnoj orijentaciji.

Osim dobre priče, crtić ‘Khumba’ nudi i vjerno prenesene magične lje­pote Južne Afrike. Brojni detalji su iz stvarnog svijeta, inspirirani životinja­ma, ljudima ili pričama iz jedinstvenog podneblja Velikog Karooa kojim se kreće mala zebra.

Pridružite se ‘Khumbi’ u multipleksima CineStar i ostalim kinima od 31. listopada!

U ‘Khumbi’ su svoje glasove likovima posudili: Jan Kerekeš, Anabela Ba­rić, Dražen Bratulić, Jelena Miholjević, Goran Pirš, Biserka Ipša Kunčević, Luka Bulić, Enes Vejzović, Ivica Zadro, Saša Lozar…

Crtić ‘Khumba’ pogledajte s auro 3D zvukom u CineStaru Novi Zagreb (Avenue Mall) te u 3D i 2D u ostalim mulipleksima CineStar te odabranim kinima od 31. listopada.

Blitz

Tagged: , , , , , , , , , , , ,