Kinezi snimaju Valter brani Sarajevo

Ovog su tjedna u Zagrebu i Sarajevu potpisani ugovori o suradnji Jadran filma i Filmskog centra Sarajevo s kineskim partnerima na realizaciji ambicioznih filmskih i televizijskih projekata – remakeu filma ‘Valter brani Sarajevo’ te produkcijama ‘Comrad Tito Superstar’, ‘Marko Polo’ i ‘Grička vještica’.Valter brani SarajevoRemake legendarnog filma ‘Valter brani Sarajevo’ iniciran je prije šest godina u suradnji Jadran filma i Filmskog centra Sarajevo, a uključenjem kineskih producenata projekt bi uskoro trebao krenuti u realizaciju. Riječ je o kompanijama China Star Media i Hong Kong Satellite TV International Media Group. ‘Valter brani Sarajevo’ Hajrudina Krvavca bio je 1972. veliki kinohit u Kini, novu verziju trebao bi potpisati kineski redatelj, a film će se čitav, s lokalnim castom, snimati u Bosni i Hercegovini. Planirana kineska investicija u projekt iznosi više od sedam milijuna eura.

Nekoliko dana nakon Sarajeva sličan je ugovor potpisan i u Zagrebu – dvije spomenute korporacije te agencija China Fengde Movie&TV Copyright Agency s Jadran filmom ulaze u razvoj i proizvodnju filmskih projekata ‘Comrad Tito Superstar’ i ‘Marko Polo’ te filmske trilogije i televizijske serije ‘Grička vještica’, namijenjenih kineskom i međunarodnom tržištu. U sklopu sporazuma dogovoren je i plasman književnih djela Marije Jurić Zagorke na kinesko tržište, daljnja kulturna suradnja te razmjena i prikazivanje kineskih i hrvatskih klasičnih filmova.

Također, China Fengde je tom prilikom s Jadran filmom, uz ove produkcije, dogovorio partnerstvo i ulaganje kompanije u Jadran film.

HAVC

Pročitajte još: Dani BiH filma u Zagrebu

Tagged: , , , , , ,