Klinci dizajnirali Dukatovo mlijeko

Među više od 2000 radova inspiriranih mlijekom, koje su učenici od prvog do četvrtog razreda poslali na kreativni likovni natječaj Dukata ‘Volim mlijeko!’, stručni je žiri odabrao četiri koja će krasiti ograničeno, litarsko izdanje pakiranja Dukatova trajnog mlijeka u tetrapak ambalaži.Dukat-Volim mlijeko!-pobjedniciOvogodišnji su pobjednici Laura Perić, Nika Butković i Robert Trlin iz Rijeke te Vatroslav Tito Čolak iz Zagreba, a u sklopu svečane dodjele nagrada u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) Zagreb premijerno je predstavljen dizajn posebnog izdanja Dukatova mlijeka koje će se tijekom siječnja i veljače naći na policama trgovina širom Hrvatske.

U natječaju, koji je trajao od 24. rujna do 31. listopada, sudjelovali su učenici iz više od 180 škola diljem Hrvatske, a prijavljen je dosad najveći broj radova.
‘Sretni smo što ovaj natječaj svake godine budi sve veći interes među malim kreativcima. Bilo je teško izabrati četiri između mnoštva kreativnih radova, a vjerujem da će pobjednici, njihove obitelji i razredi biti ponosni kada ugledaju svoje crteže na pakiranjima Dukatova mlijeka u trgovinama diljem Hrvatske’, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Pobjedničke je radove prema kriterijima kreativnosti, originalnosti, izražajnosti, tehničke izvedbe te samostalnosti u izradi odabrao stručni žiri koji su činili Nada Beroš, muzejska savjetnica MSU-a, mr. art. Sonja Vuk s Akademije likovnih umjetnosti, Izvorka Jurić, kreativna direktorica tvrtke Motus Vis, Almir Okanović, kreativni direktor agencije BBDO Zagreb, te Mario Blaić, direktor marketinga u Dukatu. Novost ovogodišnjeg natječaja je i peta nagrada po izboru publike. Naime, stručni žiri je uz pobjedničke radove izabrao još 96 finalista na temu ‘Dizajniraj pakiranje svog omiljenog mlijeka’, izloženih u online galeriji na www.volim-mlijeko.hr, a javnost je putem Dukatove facebook stranice među njima izabrala svog favorita – rad Marije Stopić iz Sibinja.

Na svečanost proglašenja pobjednika u MSU-u, uz četiri nagrađena učenika, Dukat je pozvao i njihove prijatelje iz razreda koji su sudjelovali na kreativnim likovnim radionicama, pogledali posebnu projekciju dječjeg animiranog filma ‘Ružno pače’ te se okrijepili Dukatovim mliječnim proizvodima.

Natječaj ‘Volim mlijeko!’ Dukat organizira već treću godinu zaredom s ciljem poticanja kreativnosti, likovnog izražavanja i stvaralaštva te edukacije učenika o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane. Partneri projekta, kojeg podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, su Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Outdoor Akzent.

Pobjednici trećeg kreativnog likovnog natječaja ‘Volim mlijeko!’:
u kategoriji 1. razreda: Laura Perić, 1.b., OŠ Turnić, Rijeka
u kategoriji 2. razreda: Nika Butković, 2.b., OŠ Podmurvice, Rijeka
u kategoriji 3. razreda: Vatroslav Tito Čolak, 3.a., OŠ Kustošija, Zagreb
u kategoriji 4. razreda: Robert Trlin, 4.b., OŠ Podmurvice, Rijeka

Više o natječaju dostupno je na internetskoj stranici www.volim-mlijeko.hr

Tagged: , , , , , , , , ,