KNAP: Erna Rudnički najbolja glumica Gumbekovih dana

Mlada Bjelovarčanka Erna Rudnički, kojoj je predstava ‘Nevjerojatan događaj‘ na daskama Kazališta KNAP, prvo plivanje profesionalnim kazališnim vodama, u jakoj je konkurenciji zasluženo osvojila nagradu za najbolju glumicu Gumbekovih dana koji se održavaju u Histrionskom domu u Zagrebu i okupljaju najbolje predstave recentne regionalne kazališne produkcije. Ujedno, to je i 30. nagrada za zagrebačkog Kazalište KNAP što se upravo poklopilo s desetom obljetnicom njihova osnutka.

Novopečena glumica s diplomom Erna Rudnički, žiri je osvojila glumačkim šarmom te nevjerojatno uvjerljivom i izražajnom transformacijom u različite likove što su se našli u vrtlogu nesvakidašnjeg događaja koji donosi cijeli niz komično-tragičnih kalamburičnih zapleta i do suza nasmijava sve one s druge strane pozornice.

Od svih zanimljivih likova u koje se tijekom dvosatne predstave u stilu komedije dell’arte glumački ‘preoblači’ , najviše joj je srcu prirasla timariteljica u zoološkom vrtu Marta Peričko, koja iako naizgled gruba, u sebi krije najnježnije i najveće srce i čezne samo da bude voljena, kao što njezini medvjedi, tigrovi i ostale životinje u kavezima s kojima se razumije bolje nego s ljudima, čeznu za slobodom.

Razigranog i svestranog talenta te posebnog stasa i glumačkog glasa, Erna je zbog glume napustila studij arhitekture, svira nekoliko instrumenata, a od mnogih glumačkih angažmana najviše je na ti sa sinkronizacijom crtića. U virtuoznoj kazališnoj igri ‘Nevjerojatnog događaja’, zajedno s kolegama Tarom Rosandić, Anjom Matković i Filipom Detelićem, možete je uživo doživjeti na sljedećoj izvedbi predstave koja je zakazana za 18. travnja u Kazalištu KNAP.

I. C.

Tagged: , , , , , , , , , , ,