Književna večer Srđana Sandića u Velvetu

U četvrtak je, a gdje drugdje nego u zagrebačkoj galeriji Velvet, predstavljena nova knjiga Srđana Sandića ‘Književne večeri sa Srđanom Sandićem u Velvetu’.Književne večeri sa Srđanom SandićemRiječ je o intervjuima koje je dramatičar i novinar Srđan Sandić vodio u Velvetu tijekom protekle godine te su konačno doživjeli svoje ukoričenje.

Sandić je razgovarao s eminentnim damama hrvatske književnosti: Mani Gotovac, Ivanom Simić Bodrožić, Sibilom Petlevski, Irenom Matijašević, Vitomirom Lončar, Ljiljanom Filipović i Dubravkom Crnojević Carić.  Zajedničko tim nužno različitim intervjuima je autorov interes za problematiku ženskog glasa i pitanja ljubavi, kulturne politike kojoj svjedočimo te pozicije (ženskog) autorstva.

Razgovori uživo bili su formalno i formativno drugačiji od ovih tekstualnih. Na papiru su misli konciznije i provjerljivije; uživo su često manje fokusirane, ali zato povjerljivije.

Promociji su prisustvovale brojne osobe iz društvenog života, među kojima i neke od sugovornica iz knjige (Mani Gotovac, Irena Matijašević, Sibila Petlevski i Vitomira Lončar).

Književne večeri sa Srđanom SandićemO autoru:
Srđan Sandić rođen je 7.10.1985. u Osijeku. Završio je Fakultet političkih znanosti, studij novinarstva, Mirovne studije i UN akademiju u Zagrebu. Već dugi niz godina surađuje s portalima booksa.hr, kulturpunkt.hr, queer.hr, časopis Zarez, TEMA, B 92, Hrvatskim radijem Treći program, Novostima, te kao freelancer PR i copywriter. Kao dramaturg i dramatičar radi za HR 3 i kazališta. U jesen 2012. objavio knjigu drama i (dramskih) fragmenata ‘S(i)nu bez s(i)nova’ za izdavačku kuću Sandorf koja je doživjela vrlo dobar kritički odgovor.
Autor je koncepta ‘Književna večer sa Srđanom Sandićem’ u cafeu Velvet gdje ugošćuje pisce i izvođače. Knjiga drama i (dramskih) fragmenata ‘S(i)nu bez  s(i)nova’ doživjela je nekoliko predstavljanja od ZKM-a, &TD-a, Splita, Rijeke, Osijeka, 53. Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu.
Knjiga ‘S(i)nu bez s(i)nova’ je sukus višegodišnjeg spisateljskog i dramatičarskog rada u brojnim formama i medijima. Obilježena je rodnom nedorečenošću / ugašenošću. Trenutačno studira pri Centru za ženske studije u Zagrebu, a u Kazalištu Mala scena igra predstava po njegovoj drami ‘S(i)nu bez s(i)nova’.

O knjizi:
Autor: Srđan Sandić
Crteži: Saša Šekoranja
Dizajn: Timmy Šarec / Ploha studio
Produkcija/izdavač: PRiredba studio
Knjiga se može kupiti u Velvetu po cijeni od 50 kuna

PRiredba / Foto: Mirko Janković

Pročitajte još: Srđan Sandić: Književne večeri u Velvetu

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,