Knjižnica Vladimira Nazora: Tribina o kreativnom pisanju

U sklopu tribine o kreativnom pisanju, održane u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora, predstavljen je Natječaj za kratku priču metaFORA 2015. – ‘Bez granica’.
 Svjetlana CiglarSve popularniji Natječaj za najbolju kratku priču metaFORA organizira se treću godinu zaredom i tematski se razlikuje. Kada je 2012. Knjižnica Vladimira Nazora započela s ovim projektom, tražile su se priče kriminalističkog žanra (Krimi-express), a slijedeće godine druženje se nastavilo s ljubiteljima znanstvene fantastke (metaFORA-SFORA). Za slijedeću godinu, a natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015., organizatori su pripremili još jednu zanimljivu temu – ‘Bez granica’ – koja će razveseliti sve strastvene književne putnike. Riječ je, naravno, o kratkoj priči putopisnog žanra, a najbolja od njih bit će, uz javno čitanje, proglašena 23. travnja u Noći knjige.

Kako je metaFORA projekt poticanja čitanja, pisanja i kreativnog izražavanja uopće, na tribini su govorile Sanja Vučković, voditeljica Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba, i Renata Cisar, polaznica radionice romana. CeKaPe uspješno djeluje od 2007. godine, voditelji radionica cijenjeni su književnici i majstori pisane riječi poput Miroslava Mićanovića, Zorana Ferića, Tomislava Zajeca, Gorana Ferčeca, Jagne Pogačnik, Tomislava Kuzmanovića, Nebojše Lujanovića, Tomice Šćavine i drugih, a svake godine okuplja sve veći broj polaznika. Uz redovne radionice, CeKaPe organizira i Ljetnu školu pisanja koja, svake godine u kolovozu, polaznicima pruža jedno novo iskustvo – kombinaciju rada i brušenja vještine pisanja i druženja u prirodi Gorskog kotara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASjajni glumci Kazališta Ivan Goran Kovačić, Zrinka Antičević, Dinko Vujević i Marko Movre, ovom su se prilikom predstavili ulomkom iz svoje predstave ‘Goli u papru’, prema motivima Alexa R.

Kratke priče trećeg natječaja metaFora, koje budu nagrađene od strane stručnog žirija, također će dobiti svoju priliku za uprizorenje u Noći knjige.

Detalji o natječaju metaFORA.
Detalji o radionicama Centra za kreativno pisanje i Ljetnoj školi.

R. C.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,